Izviđač dao preko 25 BiH reprezentativaca

Nakon teksta naziva Skauti kao filijala reprezentacija Hrvatske koji je objavljen na portalu sportsport.ba službenim priopćenjem se oglasio i Izviđač, koje prenosimo u cijelosti:

HRK Izviđač nastao je davne 1956. i u svojoj dugoj i nadasve bogatoj povijesti postizao je veliki broj uspjeha na domaćoj i međunarodnoj sceni. Jedan je od najtrofejnijih klubova u Bosni i Hercegovini, dvaput proglašavan (2004. i 2005. godine) za najbolji sportski kolektiv u BiH.

Također je jedan od rijetkih klubova u Europi koji se može pohvaliti svojom moderno opremljenom Rukometnom akademijom koju pohađa preko 300 djece polaznika. Pored sportskih izvanrednih rezultata ogroman je broj rukometaša koji su svoju afirmaciju stekli upravo u ovom klubu i ponosni smo što veliki broj njih igra u reprezentacijama Bosne i Hercegovine te Republike Hrvatske kao i vrhunskim europskim klubovima.

Kada je riječ o nastupima za Bosnu i Hercegovinu, Izviđač je dao preko 25 reprezentativaca koji su nastupali u raznim dobnim reprezentativnim selekcijama:

Nastupi za Rukometnu reprezentaciju BiH

Prvi rukometaši Izviđača koji su obukli dres reprezentacije BIH bili su:

Željko Rezdeušek i Nermin Bašić – Baške.

U razdoblju kada je Izviđač dominirao BiH rukometom komplet prva postava Izviđača nastupala je za BiH reprezentaciju. Pod selektorskom palicom Jasmina Mrkonja i njegova pomoćnika Zdenka Grbavca igrali su: Dragan Ćavar, Mirsad Terzić, Adnan Harmandić, Darko Martinović, Mirko Sušić, Krunoslav Jurić, Milovan Pavlović, Mirko Alilović.

Nešto kasnije za reprezentaciju igraju:
Nikola Prce, Adnan Jaškić, Adnan Šabanović, Senjamin Burić, Benjamin Burić, Dejan Malinović.

Za kadetsku i juniorsku reprezentaciju igrali su:
Tomo Radić, Milan Tolić, Marin Šego, Mirko Alilović, Ante Boras, Damjan Šarac, Ivan Miličević, Frano Vidović, Ivan Džolić, Ivan Milas, Josip Perić.

Treneri Izviđača: Boris Jarak i Mladen Škorput bili su u stručnom stožeru juniorske reprezentacije BiH, dok je Zdenko Grbavac trenutno izbornik juniorske reprezentacije BiH.

Ovaj nadasve edukativni tekst poslužio je kao podsjetnik na izniman doprinos kluba u kvalitetnom i pravilnom razvoju rukometa u Bosni i Hercegovini. Sa sigurnošću možemo tvrditi da je Izviđač jedan od klubova koji je dao najviše BiH reprezentativaca. Ostaje nada da će naš primjer slijediti i ostali klubovi i dati bar približan broj.

izvidjac.com

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari