Barbarić odstupio s dužnosti

Točno u podne, maskirana skupina se pojavila pred općinom, uz pratnju mažoretkinja i limene glazbe i zahtijevala predaju vlasti od gradskih čelnika. Nemajući drugog izbora pritisnut glasnom gomilom čudnovatih svata, načelnik Nevenko Barbarić je predao ključeve grada Meštru od karnevala, Radoslavu Dodigu.

Meštar je odmah prigrlio osnove političkih znanosti i počeo naveliko obećavati kako će od sada ulicama Ljubuškoga teći mast.

"Proglašavam slobodnu i Nezavisnu Karnevalsku Republiku Ljubuški, a budu li dobri, bivši vlastodršci mogli bi ključ grada dobiti nazad u utorak u ponoć", poručio je meštar Dodig te obznanio da će prva zadaća nove vlasti biti uspostava heteroseksualnih odnosa s Republikom Srpskom.

"Tamo vlada Dodik, a ovdje Dodig, i nema nam druge nego uspostaviti blisku suradnju", kazao je novi načelnik općine Ljubuški.

Nakon bezbolnog preuzimanja vlasti, maškare su se uputile prema Centru malih Športova gdje su svijetu i narodu predstavljeni novi ministri Karnevalske Republike. Svaki se ministar osobno obratio nazočnima te predstavio svoj program i plan rada.

Tako je Visegačić, novi ministar kuratog zdravlja, preporučio daytonsku dijetu po kojoj se doručak obvezno preskače, ručak zanemari, a večera zaboravi.

Ministar znanja i fabusovanja Munjo Šupljeglavi odmah se pohvalio novootvorenom hrvatskom akademijom u Kašinovači gdje već sad postoje dva razreda, i to razred samoznanja i razred samozadovoljavanja.

"Svi su dobrodošli u ovu kašinovačku akademiju, ali samo studenti mostarskog fakulteta moraju polagati prijemne ispite", ustvrdio je Šupljeglavi.

Opčinjen obećanjima, okupljeni narod je burno pozdravio inauguraciju ministara a posebno čitanje optužnice protiv Marka Krnjevala koji se i ove godine optužuje za sve nedaće, patnje i propuste nanesene nedužnom ljubuškom puku u prošloj godini.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari