Do kraja mjeseca završiti postupak incijalne fiskalizacije

Porezna uprava Federacije BiH podsjeća sve obveznike fiskalizacije da su dužni do 31. listopada ove godine završiti postupak inicijalne fiskalizacije i fiskalni uređaj staviti u funkciju evidentiranja prometa.

Nakon 31. listopada Porezna uprava FBiH će intenzivirati kontrole svih obveznika fiskalizacije koji su se dužni fiskalizirati u skladu sa odredbama Zakona o fiskalnim sistemima i za sve obveznike fiskalizacije koji ne budu poštivali zakonom propisane obaveze izricat će novčane kazne.

Visina novčanih kazni se kreće od 2.500 KM do 20.000 KM za pravne osobe - obveznike, zatim od 1.000 KM do 3.000 KM za odgovornu osobu u pravnoj osobi i od 3.000 KM do 10.000 KM za poduzetnike.

Prema podacima kojima raspolaže Porezna uprava FBiH, dosad je fiskalizirano više od 50 posto obveznika fiskalizacije.

U posljednjih nekoliko dana uočen je intenzivniji priljev zahtjeva za inicijalnu fiskalizaciju od obveznika fiskalizacije. Dosad je podneseno ukupno 36.908 zahtjeva za inicijalnu fiskalizaciju od čega je fiskalizirano 35.833 uređaja.

"Upozoravaju se obveznici fiskalizacije kako su obavezni knjižiti promet putem fiskalnih kasa i izdavati fiskalne račune što je i cilj uvođenja fiskalizacije u Federaciji BiH", navodi se u saopćenju za javnost iz Porezne uprave FBiH.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari