Izmijenjen županijskih proračun

Sastanak predstavnika vlasti Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) i predstavnika Uprave "Rudnika boksita" bit će održan u srijedu, 3. prosinca, dogovoreno je to na 53. sjednice Vlade ZHŽ-a, koja je održana jučer u Širokome Brijegu.

Kako je priopćeno iz Ureda za odnose s javnošću Vlade ZHŽ-a, predsjednik Vlade Zvonko Jurišić primio predstavnike Rudnika boksita, koji su mu iznijeli svoje probleme i zahtjeve, pa je dogovoreno da se na sastanku 3. prosinca pokuša naći rješenje problema s kojima se suočava taj rudnik.

Vlada je usvojila Prijedlog izmjena i dopuna županijskoga proračuna za 2008. godinu i uputila ga u Skupštinsku proceduru.

Na sjednici je jednoglasno utvrđen Prijedlog zakona o lokalnoj samoupravi te županije.

Vlada je utvrdila i Nacrt zakona o visokom obrazovanju te Nacrt zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju. Zakonom o visokom obrazovanju određuje se da županijama pripadaju sve ovlasti u obrazovanju koje nisu izričito dodijeljene federalnoj vlasti.

Vlada je usvojila i Odluka o davanju suglasnosti na Naputak za ostvarenje novčanih potpora u primarnoj poljoprivrednoj i prehrambenoj proizvodnji. Spomenutim naputkom propisuju se opći i posebni uvjeti koje moraju ispuniti fizičke i pravne osobe za ostvarenje prava na novčanu potporu u primarnoj poljoprivrednoj i prehrambenoj proizvodnji, uređuje se postupak za njihovo ostvarenje, kao i način isplate.

Vlada je donijela i Uredbu o opsegu, uvjetima i načinu ostvarenja prava osiguranih osoba za korištenje ortopedskih pomagala koja se odobravaju osiguranim osobama u ZHŽ-u.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari