Sigurnosni pojas, najava akcije

Vođeni spoznajom o niskoj razini prometne kulture kod velikog broja sudionika u prometu koja se, između ostalog, ogleda u nekorištenju sigurnosnog pojasa odnosno nekorištenju sigurnosne sjedalice kod prijevoza djece mlađe od pet godina,

Uprava policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke zavela je akciju koja će se pod nazivom "Sigurnosni pojas" provoditi u razdoblju od 24. listopada do 18. studenoga.

U navedenom razdoblju policija će, uz redovite aktivnosti, posebnu pozornost posvetiti otkrivanju i sankcioniranju sudionika u prometu koji ne koriste sigurnosni pojas, odnosno sudionika u prometu koji prilikom prijevoza djece mlađe od 5 godina ne koriste sjedalice za prijevoz istih.

I ovom prilikom sudionike u prometu podsjećamo da je korištenje sigurnosnog pojasa jedan od važnijih čimbenika pasivne sigurnosti (ostali čimbenici pasivne sigurnosti su ispravni zračni jastuci, ispravno podešen naslon za glavu itd.), te da je ispravna, i ispravno učvršćena sjedalica za djecu mlađu od 5 godina, ključni čimbenik pasivne sigurnosti kod prijevoza djece mlađe od 5 godina.

Iz naših dosadašnjih iskustava vidljivo je da provođenje akcija poput ove utječe na sudionike u prometu odnosno doprinosi podizanju prometne kulture i poštivanju zakonskih propisa, što u konačnici rezultira i manjim brojem osoba stradalih u prometu.

MUP ŽZH

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari