Izviđač u infarktnoj završnici eliminirao Vardar

Sinoć se u Gradskoj športskoj dvorani dogodilo ono u što mnogi nisu vjerovali. Mlada momčad Izviđača napravila je sportsko čudo i eliminirala iz daljnjeg natjecanja daleko iskusnije i po imenima daleko zvučniju ekipu Vardara iz Skoplja, koju s klupe predvodi Veselin Vujović, jedan od najboljih rukometaša u povijesti ovoga sporta.

Po "Skaute" utakmica nije dobro krenula jer su u 7. minuti Makedonci vodili 5:2 i, sa ona dva gola prednosti iz Skoplja, ukupna njihova prednost je narasla na pet golova. Ipak, "Skauti" nisu klonili duhom, budi se vratar Burić i s nekoliko vezanih obrana daje priliku svojim suigračima da serijom od pet pogodaka preokrenu rezultat i povedu s potrebna dva gola prednosti. Nakon toga slijedi serija jednih i drugih sa po dva pogotka. Od 21. do 26. minute domaći rukometaši ne uspijevaju postići pogodak, a gosti u istom vremenskom intervalu postižu pet i ponovno odlaze na tri gola prednosti. Matić, sa svoja dva gola u završnici poluvremena, ostavlja "Skaute" u igri u nastavku utakmice.

ljubuski.info

Nastavak, kao i početak utakmice, za Izviđač nije dobro krenuo. Makedonci ponovno dižu prednost na tri gola razlike u 36. minuti, rezultat je glasio 16:13 u njihovu korist. Istu prednost, od tri gola, Vardar ima i u 40. minuti kod rezultata 19:16. Nakon toga uslijedio je uraganski nastavak Izviđača. Milan Tolić je na vratima eksplodirao, proradio je Malinović, Matić je nastavio s fenomenalnom igrom koju je prezentirao cijelo vrijeme utakmice, tako da od 42. do 45. slijede četiri uzastopna pogotka Izviđača i rezultatski preokret. Potrebnu prednost za prolazak, Izviđač ima već u 49. minuti kada vodi 22:20. Vardar se ne predaje i ponovno poravnava rezultat, ovaj put na 23:23. U 56. minuti ponovno "Skauti" imaju željenu prednost koju Vardar smanjuje u istoj minuti na gol prednosti te postiže 25. pogodak i nakon toga Izviđaču je trebala pobjeda od tri gola razlike za prolaz.

Slijedila je infarktna završnica. Pogocima Matića i Malinovića Izviđač ostvaruje potrebna tri gola prednosti u 59. minuti. Marković iz sedmerca ponovno vraća Vardar u igru u istoj minuti, ali i Burić, u toj istoj 59. minuti, pogađa za potrebna tri gola prednosti. Slijedi napad Vardara, ponovno sedmerac kojeg Marković pretvara u pogodak i Vardar je ponovno u prednosti. Zadnji napad je pripao "Skutima", deveterac 6 sekundi do kraja utakmice za "Skaute", ulazak u igru Zeljića umjesto Tolića, igra se 6 na 5, jer su prije toga isključeni Nikolić i Ilić zbog međusobnog naguravanja. Brzom loptom se stvara "višak" za Malinovića koji je fauliran kod šuta, suci sviraju sedmerac kojeg Boras pretvara u pogodak za veliko slavlje, kako na terenu tako i na tribinama Gradske športske dvorane.

ljubuski.info

Junaci ove utakmice svakako su Marko Matić i Milan Tolić, ali veliki doprinos ovoj pobjedi dali su Dejan Malinović, Ante Grbavac, Senjamin Burić i hrabri Ante Boras. Ovaj put, za razliku od utakmice s Borcem, velika želja, volja, borbenost i požrtvovnost krasila je "Skaute", a to se posebno odnosilo na igru u obrani. Takav pristup im je za nagradu donio ovu pobjedu.

U momčadi Vardara igrom je prednjačio Marković sa osam pogodaka, a po četiri pogotka postigli su Sobol, Vujović i Doer.

HRK Izviđač Mi Grupa - RK Vardar Pro 29:26 (12:13)

Ljubuški, 15.10.2011. godine.
Gradska športska dvorana Gledatelja 1000.
Suci: Milan Hajek i Karel Macho (Češka).
Nadzornik: Predrag Pavičević (Crna Gora).

HRK Izviđač Mi Grupa: Burić (5 obrana), Tolić (14 obrana), Miličević, Milas, Malinović 6, Zeljić, Grbavac 4, S. Burić 4, Matić 9, Kordić, Boras 3, Vegar, Ilić 2, Džeba 1, Pavlak, Tomić.
Trener: Zdenko Grbavac.

RK Vardar: Abadžić (7 obrana), Ristovski (6 obrana), Stoilov 1, Ojlevski, Markoski, Nikolić 1, Simović 2, Doder 4, Vujović 4, Kukoski, Sobol 1, Petrić 4, Jovančevski, Marković 8, Lazarov 1, Abutović.
Trener: Veselin Vujović.

Rukometaši Izviđača, već u ponedjeljak, kreću na put za Crnu Goru, gdje, u utorak, u Cetinju protiv ekipe Lovćena igraju utakmicu 6. kola SEHA lige.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari