Domovi zdravlja potkradaju građane

Domovi zdravlja Široki Brijeg, Ljubuški i Grude godinama potkradaju građane ZHŽ-a prilikom naplaćivanja usluga izdavanja sanitarnih iskaznica.

Prema odluci Vlade ZHŽ-a, donesene 1999. godine, cijenu sanitarnih iskaznica domovi zdravlja ove županije trebaju naplaćivati po 60 maraka, međutim, ove zdravstvene institucije se nikada nisu pridržavale te odluke te su građanima naplaćivali mnogo viću cijenu.

Tako je u Domu zdravlja Ljubuški sanitarna iskaznica naplaćivana 76,5 maraka, u Širokom Brijegu 70 maraka, dok su građani ovu iskaznicu najskuplje plaćali u Domu zdravlja u Grudama, 80 maraka.

Sudeći prema ovim podatcima, svi građani koji su proteklih deset godina vadili iskaznicu u navedenim domovima bili su itekako prevareni.

Boris Grizelj, resorni ministar je kazao kako je ravnatelj grudskog Doma zdravlja na vlastitu ruku donio odluku o povećanju cijene ove usluge, zbog čega je dom zdravlja sankcioniran novčanom kaznom od pet tisuća maraka. Grizelj ističe da ministarstvo nije znalo za ove nelegalne aktivnosti.

“Ovakve stvari se najčešće zašuškavaju po raznim institucijama, kako to ne bi došlo do ministra, tako da smo mi tek nakon deset godina saznali za ovaj slučaj”, istaknuo je Grizelj, dodajući da se nitko od prevarenih građana nikad nije požalio tako da nisu ni mogli znati za ove radnje.

Stjepan Bogut, ravnatelj Doma zdravlja Grude, kaže da je odluku o povećanju cijene donio na osnovi usmenog dogovora s tadašnjim ministrom zdravstva.

“Nema logike da iskaznica košta samo 60 maraka, jer mi imamo velike troškove”, kazao je Bogut.

Na pitanje gdje su utrošena sredstva od razlike, Bogut nije htio davati objašnjenje te je samo kratko kazao da se radi o sitnim novcima koji su pripali Domu zdravlja.

Bogut je naglasio da se pored njih nijedan od domova zdravlja u ovoj županiji nije pridržavao spomenute odluke.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari