Krivične prijave u Sveučilištu Philip Noel Baker

Upravni odbor Međuanrodnog sveučilišta Philip Noel-Baker, na sjednici u Sarajevu, predložio je intenziviranje rada Sveučilišta, a za vršioca dužnosti rektora te visokoškolske ustanove imenovan je prof. dr. Dragutin Gutić.

UO Sveučilišta donio je odluku o pokretanju krivičnog postupka protiv bivšeg vršioca dužnosti rektora doc. dr. Marinka Markića zbog zloupotrebe položaja i tužbe za naknadu štete.

Vršilac dužnosti rektora prof. dr. Gutić kazao je kako Sveučilište ima budućnost, te da se svi nagomilani problemi i teškoće mogu otkloniti u realnom roku.

"Smatram da će trebati napraviti određene radikalne promjene i trasirati prepoznatljivo mjesto Sveučilišta u njegovom okruženju. Namjeravam da, sa kolegama, vlasnikom i upravom, stvorim prepoznatljiv imidž", mišljenja je prof.dr. Gutić.

On je precizirao kako je rad Sveučilišta u proteklom razdoblju bio otežan zbog određenih kadrovskih, te problema normativno-pravne i financijske prirode, ali istovremeno smatra da to nisu nerješivi problemi i da se mogu prevladati.

Međunarodno Sveučilište Philip Noel Baker osnovano je 2006/07. godine, a trenutno mu je sjedište u Posušju. To je jedino Sveučilište u Europi koje je dobilo pravo nositi ime nobelovca Philipa Noela Bakera, jednog od osnivača Međunarodne lige humanista.

Osnivač "Noel-Bakera" je Međunarodna liga humanista.

FENA

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari