Čović od Oručevića kupuje TV1?

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović već nekoliko puta tajno se sastao sa Safetom Oručevićem, nekadašnjim ratnim gradonačelnikom Mostara, a danas utjecajnim biznismenom sa stalnom adresom u Beču.

Sastanak dva Mostarca ne bi bio toliko čudan da se ne radi o dvije zanimljive i po svemu sudeći, osebujne osobe. Kako je za republikainfo.com kazao povjerljiv izvor, tema sastanka Čovića i Oručevića bila je također više nego zanimljiva - televizija. Kako kaže naš izvor, predsjednik HDZ-a BiH već uveliko razmišlja o pokretanju televizije, no u ovom "paketu" ne podrazumijeva se HTV (Hercegovačka televizija Mostar) koja bi za sobom donijela mnoge neriješene financijske probleme, nego TV 1, koja je u većinskom vlasništvu Safeta Oručevića. Najavljivana kao perspektivan projekt, tim više što je u njemu sudjelovala i svjetski poznata Sarajka Sanela Jenkins, TV 1 kao i sve medijske kuće, trpi posljedice recesije i nedovoljan financijski priljev. Ukoliko i dođe do dogovora Oručević-Čović, nagađa se o iznosu do oko tri milijuna KM, a čiji bi većinski iznos bio isplaćen preko određenih kompenzacija. Čović bi dobio "čist" proizvod, a Oručević bi se otarasio projekta koji zahtjeva dugogodišnji konstatan rad i ulaganje, pa samim tim i neizvjesniju zaradu.

Pregovori Oručević-Čović nisu neočekivani jer HDZ-u treba jaka medijska potpora koju sada nema. Također, doznaje se da se HDZ posebno fokusirao i na lobiranje kod respektabilnih i uticajnih portala u BiH, kako bi osigurao jaku medijsku potporu pred sljedeće izbore, što je jako dobar plan znajući koliko je web značajan u formiranju svijesti korisnika.

Stoga je samo pusta nada da će Hrvati uskoro dobiti svoj, dugo najavljivani, kanal. Ukoliko ga i dobiju, on će biti televizija jedne stranke i to one koja bude imala dovoljnu financijsku snagu da istu i održi i nakon slavodobitnog povratka na vlast.

republikainfo.com

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari