Ulica strave u srcu grada!

Zasigurno jedna od posljednjih ulica na području užeg dijela grada je ona u neposrednoj blizini gradskog stadiona Babovac koja nosi naziv Stara cesta, a ime doista priliči stvarnom stanju. Naime, primili smo nekoliko poziva građana koji žive u ovom dijelu ili pak svakodnevno prolaze ovom ulicom i ogorčeni su onim što vide.

Nebriga nadležnih

Kažu, sve je dobro dok ne padne mrak, a onda Stara cesta postaje ulica strave u srcu Ljubuškog.

"Nakon što padne mrak, rijetko tko se odvaži proći pješice ovom ulicom. Dosta ljudi se rekreira na obližnjem stadionu Babovac, a kao i mnoga djeca koja u večernjim satima idu pješice s treninga, prisiljeni su ići Ulicom bana Jelačića, koja također nema nogostup i rasvjetu. Možda još veći problem predstavlja činjenica da je ograničenje brzine 40 kilometara na sat, ali se, nažalost, toga nitko ne pridržava već voze po 120 na sat", samo je jedan od komentara koji smo mogli čuti o ovoj temi. Osim svega navedenog ulica Stara cesta je postala odlagalište smeća, a posebno u dane vikenda postaje izuzetno prometna, a mještani nagađaju kako se često obavljaju i nelegalne radnje, jer nije rijetkost vidjeti špricu pored ceste.

Mještani s kojima smo razgovarali, a koji su htjeli ostati anonimni, ogorčeni su kažu nebrigom gradskih vlasti, tvrtke ALBA, kao i Policijske postaje Ljubuški i njezinih djelatnika koji sustavno ignoriraju ovaj dio grada i ostaju gluhi na probleme stanara. Obrazloženje za navedeno iznose u činjenici da je odbijen zahtjev za postavljanjem radara za kontrolu brzine, kao i postavljanje ležećih policajaca.

Poziv općinskim vlastima

Nekolicina vijećnika u općinskom vijeću su nekoliko puta predstavljali ovaj problem na sjednicama te je traženo da se ulica asfaltira i osvijetli, međutim, nitko do sada nije reagirao.

Mještani su poručili da će, ukoliko se u skoro vrijeme ovaj problem ne riješi, stvari preuzeti u svoje ruke i u potpunosti blokirati ulicu, jer sramota je, kažu, da u današnje vrijeme, u srcu grada, postoji ulica kojom se i najhrabriji ne usude proći pješice kada padne mrak. Pozvali su i predstavnike tvrtke ALBA da obiđu ovo područje te se sami uvjere kako je ekološka kultura Ljubušaka na žalost, još uvijek na niskim granama. Isto tako, pozivaju članove općinskog vijeća da posjete ulicu u večernjim satima, ako imaju hrabrosti da se usude proći pješice.

Neshvatljivo im je, kažu, da se izdvajaju mnoga sredstva za neke možda manje bitne stvari, a da općinske vlasti nisu u stanju omogućiti normalan život stanarima najduže ulice u gradu, kao i ulice Stara cesta koja je nekad bila glavna poveznica grada s okolnim mjestima prije izgradnje zaobilaznice.

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari