Poznato sedam sudionika završnice Lige Hercegovine

Pobjedom na Sportskom centru u Ljubuškom pred oko 1500 gledatelja u finalnom meču protiv momčadi Teskera (1:0), Prolog je osvojio svoju prvu titulu u osmom izdanju "Unitrade" MNL naseljenih mjesta općine Ljubuški 2011. Za trijumf im je bio dovoljan jedan gol Stojana Hercega, najboljeg igrača turnira.

"Utakmica je doista bila dostojna finala, napeta i neizvjesna do kraja. Zanimanje je bilo ogromno, a obje momčadi su pokazale da su vrijedne završnog meča. Više sreće i srčaniju potporu svoje publike je imao Prolog te slavio u konačnici", kazao je povjerenik Lige Damir Vučić. S obzirom da je Ligu četiri puta osvojio Grab, Stubica/Zvirići u dva navrata te Cerno/Crnopod jednom, Prolog je tek četvrti tim koji je osvajao natjecanje u Ljubuškom.

Najboljim igračem "Unitrade" 8. MNL naseljenih mjesta općine Ljubuški 2011. je proglašen Stojan Herceg iz Prologa. Najbolji strijelac je Drago Jelavić iz Teskere s 16 postignutih golova, a najbolji vratar Mario Herceg iz Prologa. Fair play momčad je Crveni Grm, dok je nagrada za doprinos turniru otišla Iliji Mišetiću iz Veljaka.

Sastav pobjedničke momčadi Prologa: Tomo Herceg, Mario Herceg, Goran Dodig, Stojan Herceg, Ivan Jurić, Siniša Herceg, Stipe Šalinović, Stojan Dodig, Mile Herceg.
Voditelji momčadi: Gojko Herceg-Vukšić i Milan Herceg-Duma.

Tako će Ljubuški u Ligi Hercegovine koja će se igrati u Čapljini Prolog predstavljati u okviru skupine A s predstavnicima Mostara (Bijelo Polje ) i Širokog Brijega (Ljuti Dolac).

"Prolog je skupina igrača koji su ranije igrali veliki nogomet i samo je pitanje koliko su često dosad uspjeli nastupati zajedno i uigrati se. To je teško procijeniti, a imat će i dosta tešku skupinu. Očekujemo vrlo zanimljivu završnicu", rekao je Damir Vučić.

Rezultati - utakmica za 3. mjesto: Grljevići – Grab 3:0 (1:0 Marko Čolak, 2:0 Drago Čuljak, 3:0 Rade Čolak); finale: Prolog – Teskera 1:0 (1:0 Stojan Herceg).

Pored najboljeg strijelca Lige Drage Jelavića (Teskera, 16 golova) u vrhu liste strijelaca su bili i Goran Dodig (Prolog) s 12 pogodaka, zatim Željko Roso (Vitina/Odut) i Ilija Mišetić (Veljaci) s po 8 zgoditaka, dok su Zrinko Markotić (Grab), Marin Vidović (Predgrađe), Marko Čolak, (Grljevići) i Andrija Petrović (Klobuk) postigli po 7.

Vašarovićima Liga mladih

Odigrano je i finale prvog izdanja Lige mladih u kojem su Vašarovići bili bolji od Veljaka rezultatom 1:0 (strijelac Kristijan Puljić). Najboljim igračem proglašen je Kristijan Puljić iz Vašarovića, najučinkovitiji strijelci su Ante Kraljević iz Ljubuškog i Kristijan Puljić iz Vašarovića s po 7 postignutih golova, dok je najbolji vratar Nedjeljko Petković iz Studenaca. Fair play momčad su Radišići. Treće mjesto pripalo je ekipi Ljubuškog.

Poznato sedam sudionika završnice

Nakon što je uvršteno i Livno te poznati pobjednici većine Liga, nešto je jasnija i slika sudionika završnice, Lige Hercegovine, koja će se održavati u Čapljini od 19. do 26. kolovoza.

Skupina A: Ljubuški (Prolog), Mostar (Bijelo Polje), Široki Brijeg (Ljuti Dolac).
Skupina B: Grude (Grude centar), Čitluk (Donja Blatnica/Krehin Gradac - finale 13. kolovoza), Čapljina (finale 18. kolovoza),
Skupina C: Tomislavgrad (Roško polje/Stipanići - finale 14. kolovoza), Posušje (Meljakuša), Livno (Žabljak Selo), Stolac (Vidovo polje).

Dnevni list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari