Potpredsjednik Josip Perić protiv predsjednika Zvonka Jurišića

Potpredsjednik HSP-a BiH Josip Perić, za kojeg se sve donedavno nagađalo da prelazi u HDZ BiH, za 'Oslobođenje' je izjavio da će biti zatražena smjena predsjednika stranke Zvonka Jurišića, "zbog štete koju je nanio svojim djelovanjem, te da je moguće i povlačenje HSP-a iz platforme".

"Na sceni je već duže vrijeme nestatutarno djelovanje Zvonka Jurišića. Taj čovjek više nema našu podršku i tražit ćemo njegovu smjenu", rekao je Perić i dodao da će biti zatraženo i preispitivanje položaja HSP-a unutar platforme. Zbog nezadovoljstva Jurišićevim djelovanjem i položajem HSP-a unutar platforme, Perić je najavio mogućnost povlačenja ministra financija Federacije BiH Ante Krajine i stvaranje krize u federalnoj Vladi. "Inicirat ćemo rekonstrukciju vlasti, jer mislimo da ovo što se radi treba zaustaviti", rekao je Perić za 'Oslobođenje'.

Kao razloge nezadovoljstva Jurišićem, Perić je naveo dogovaranje i razvrgavanje koalicija sa drugim strankama, te kadrovska rješenja u javnim službama. "To je kap koja je prelila čašu i jednostavno se tako ne može raditi. Stoga tražimo prespitivanje svih koalicija i ostavku Jurišića zbog štete koju je nanio i HSP-u i hrvatskom narodu u BiH", naglasio je Perić.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari