Traži se rješenje za JKP Ljubuški

Stanje u Javnom komunalnom poduzeću Ljubuški, poduzeću koje obavlja djelatnost od posebnog društevnog interesa, je i dalje vrlo teško i ne nazire se rješenje. Društvo i dalje ne ispunjava osnovne zakonske obveze, poput isplate plaća, uplate poreza i doprinosa, plaćanja obveza prema dobavljačima, itd.

Neizvjesnu budućnost usložnjavaju trenutni prijepori na političkoj razini između zagovornika i protivnika stečaja. Trenutni v.d. direktora Tomislav Alilović je, kako stvari stoje, izgubio i političku potporu a radnici su od samoga imenovanja bili protiv njega i inzistiraju na njegovom odlasku, budući da je Alilović jedan od zagovaratelja stečaja.

Kako navode upućeni izvori, Načelnik općine Nevenko Barbarić traži osobu koja bi preuzela vruću stolicu direktora JKP, ali, za razliku od prijašnjih godina kada je ta dužnost pripadala najpovjerljivijim kadrovima, to očito više nije lak zadatak. Uposlenici JKP su, kao i dobar dio općinskih vijećnika, protiv stečaja i spremni su podržati novog kandidata u cilju rješavanja nagomilanih problema i normalizacije funkcioniranja poduzeća.

Objavljujemo dokument "Plan - sukladno Zaključku Općinskog vijeća", kojeg je na OV Ljubuški uputio v.d. direktora Tomislav Alilović, tražeći stečaj, te dokument "Zahjtev" iz kojega su vidljivi obveze poreza u iznosu većem od 630.000 KM, dug prema Elektroprivredi u iznosu od gotovo 500.000 KM, dug prema Komunalno Vrgorac u iznosu većem od 150.000 KM, te dug prema radnicima u iznosu većem od 565.000 KM.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari