HDZ BIH: "Na sceni borba za fotelje!"

ljubuski.info

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH u današnjem priopćenju upozorava javnost kako su smjene nadzornih i upravnih odbora, te direktora javnih poduzeća u Federaciji BiH još jedan dokaz bezakonja nezakonite i neustavne vlasti.

"Nezakonita i neustavna Vlada Federacije BiH je nastavila točno tamo gdje je stala vlast Alijanse za promjene, koja je jednako ohrabrena potporom dijela međunarodne zajednice u pravcu razvlašćivanja Hrvata i korištenja čelične metle prigodom pozicioniranja svojih odanih kadrova, čak i unatoč tome što pri tome krše brojne zakonske propise. Uz to u značajnoj je mjeri ponovno pogoršan nacionalni balans na štetu Hrvata", priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ BiH.

U stranci zaključuju kako je u Federaciji BiH na sceni borba za fotelje.

"Iza navodnog dokumenta o programskom djelovanju potpisnici platforme mjesecima realiziraju program postavljanjem na značajne funkcije svojih stranačkih poslušnika, rodbine i prijatelja", ističu u HDZ-u.

Podsjećaju kako je za samo tri tjedna 200 ljudi smijenjeno u nadzornim i upravnim odborima i direktorskim funkcijama javnih poduzeća i institucija, što opet, ocjenjuj evolucionarnom metodom koja nije primjerena demokratskim sustavima.

"Do sada je nezakonita i neustavna Vlada Federacije BiH promijenila desetke nadzornih i upravnih odbora i drugih tijela unatoč tome što mandati pojedinima nisu niti na polovici, zbog čega su već pripremljeni deseci tužbi, a u drugoj fazi slijedit će i kaznene prijave protiv navodnih ministara koji su pak počinili prijestupe. Zadnji najočitiji primjer legaliziranja bezakonja u Federaciji BiH jeste smjena predsjednika i članova Nadzornog odbora HT Mostar od strane nelegalne federalne vlasti", navode u stranci.

"Skandalozno je postavljanje svojih kadrova, rodbine, kumova, prijatelja i stranačkih poslušnika na čelo javnih poduzeća u F BiH. Članovi brojnih promijenjenih odbora, uostalom kao i pojedini ministri, osobe su koje su do nove akvizicije radili i u tvrtkama koje su utajivale poreze državi ili su pak bili na čelu propalih medijskih projekata. Takvo 'kadroviranje' nema nikakve veze sa strukom i demokracijom koju su tako zdušno proklamirale stranke platforme, a javna poduzeća će odvesti u kaos i uništiti zdravo tkivo u njima", zaključuju u HDZ-u BiH.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari