Razrješenje članova NO u HT Mostar?

Nakon višemjesečnog medijskog prepucavanja na relaciji između neposlušnih članova NO-a HT-a Mostar i resornog federalnog ministra Envera Bijedića, na skupštini koju je zakazao ministra Bijedić doći će do razrješenja predsjednika i članova NO-a imenovanih ispred državnog kapitala i imenovanja novih članova, prema prijedlogu Vlade Federacije BiH.

Kako doznajemo iz izvora bliskog T-HT-u Zagreb, koji je strateški partner Vladi Federacije BiH kao većinskom vlasniku HT-a, na nedavnom sastanku predsjednika Uprave T-HT-a Zagreb Ivice Mudrinića s resornim ministrom Bijedićem i federalnim premijerom Nerminom Nikšićem postignut je konačan dogovor oko razrješenja situacije u HT-u Mostar. Prema tom dogovoru, na sutrašnjoj skupštini, koju je zakazao ministar Bijedić predstavnici T-HT-a Zagreb glasovat će za smjenu članova NO-a HT-a imenovanih ispred državnog kapitala, kao i za imenovanje novih članova.

Kako bi pokušao spriječiti održavanje ipak zakonite skupštine, aktualni predsjednik NO-a HT Mostar Žarko Pušić pokušao je sazvati paralelno novu skupštinu čime je zbunio javnost očekujući da će na njegovu skupštinu doći predstavnici T-HT-a Zagreb. No, potvrdom T-HT-a Zagreb da će sudjelovati u radu zakonite skupštine koju je sazvao ministar Bijedić, spriječen je neviđeni presedan.

Kao posljednji pokušaj opstrukcije, upućena su pisma zaposlenicima HT-a Mostar koji su će sudjelovati u radu skupštine u kojem ih se poziva na sastanak, prijeteći im otkazima, ako odu na skupštinu koja će se održati u hotelu Bristol.

Reagirajući na pismo resornog ministra Bijedića u kojem ih upozorava na nezakonitosti u HT-u Uprava HT-a Mostar, na čelu s predsjednikom Uprave Vilimom Primorcem, na sutrašnjoj sjednici ogradila se poteza predsjednika NO HT, te su donijeli zaključak da će članovi Uprave sudjelovati na Skupštini koju je sazvao ministar Bijedić, te su stali u zaštitu napadnutih djelatnika koji će također sudjelovati u radu Skupštine.

NO, kako doznajemo, predsjednik Uprave Vilim Primorac neće sudjelovati u radu Skupštine zbog bolesti u obitelji, ali je zadužio ostale članove Uprave, kao i druge uposlenike HT-a da se aktivno uključe u pripreme i rad Skupštine.

Naime, nakon što je predsjednik NO-a HT-a negirao proširenje dnevnog reda skupštine po prijedlogu resornog ministarstva kao predstavnika većinskog vlasnika, ministar Bijedić je iskoristio zakonsko pravo i kao ovlašteni dioničar sazvao Skupštinu i predložio dnevni red koji je prihvatio strateški partner T-HT Zagreb, kako bi omogućio provođenje odluke Vlade Federacije BiH kao većinskog vlasnika. Odlukama na skupštini riješit će se sva otvorena pitanja oko HT-a, a kako doznajemo, bit će usvojeno i izvješće o radu za 2010. godinu i plan poslovanja za 2011. kako bi ovo poduzeće moglo nastaviti nesmetano funkcionirati. Tijek promjene rukovodstva u HT Mostar jedna je od najkontroverznijih u BiH u posljednjih nekoliko godina.

republikainfo.com

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari