Dobit Elektroprivrede 20 milijuna KM

Nadzorni odbor JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar na jučerašnjoj je sjednici usvojio Izvješće Uprave o polugodišnjem poslovanju u 2011. godini.

Proizvedeno je 902.83 GWh električne energije što je za 4,25 % više od planiranih količina. Ostvarena je proizvodnja plod racionalnoga i efikasnoga upravljanja, te visoke pogonske spremnosti elektrana, iako su proteklih mjeseci hidrološke prilike bile nepovoljne.

Održan je visok stupanj naplate za isporučenu električnu energiju kupcima na distributivnim razinama i iznosi 105,01 %, dok su gubitci na distribucijskoj mreži manji u odnosu na isto razdoblje prošle godine za 2,29 %.

Svi su parametri likvidnosti u okvirima poželjnih veličina i imaju pozitivan trend rasta. Realizirano je 21.252.272 KM različitih investicija, a najviše je uloženo u distribucijsku elektroenergetsku mrežu.

U navedenom razdoblju ukupan prihod iznosio je 180.013.101 KM, dok je ostvarena dobit od 20.034.288 KM.

JP Elektroprivreda HZ HB nadalje će se zalagati za ostvarenje zavidnih poslovnih rezultata, unatoč nepovoljnom gospodarskom okruženju, kroz nastavak realizacije kapitalnih projekata. Radit će na praćenju troškova poslovanja i njihovu smanjenju, kao i daljnjem smanjenju gubitaka na distribucijskoj mreži, zadržavanju postignutoga stupnja naplate, sigurnosti opskrbe električnom energijom svih kupaca i uspješnom upravljanju svim raspoloživim resursima poduzeća, stoji u priopćenju Sektora za odnose s javnosću ovog poduzeća.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari