HSP BiH određuje novog direktora Elektroprivrede

Nadzorni odbor Elektroprivrede HZ BH održat će u petak prvu od dvije najavljene sjednice nakon kojih treba donijeti odluku o zakazivanju Skupštine društva, no, trenutačno se još uvijek ne zna ime novog kandidata za generalnog direktora.

Kako sada stvari stoje, na potezu je HSP BiH koji bi ovih dana trebao konačno donijeti odluku tko će ispred stranke biti predložen za kandidata za čelnu poziciju u ovom poduzeću. Međutim, visoki dužnosnik HSP-a i član kadrovskog povjerenstva ove stranke Stanko Primorac Ćane kaže u izjavi za naš list kako se čeka zakazivanje Skupštine društva, što je u nadležnosti Nadzornog odbora.

"To bi trebalo biti do kraja ovog mjeseca, do tada ćemo odlučiti tko će biti naš kandidat. Moramo se držati zakona, propisa i procedure", naglasio je Primorac. Ipak, treba podsjetiti kako je ova odluka prolongirana već dva puta, tako da tek treba vidjeti hoće li HSP uspjeti do zakazivanja sjednice Skupštine predložiti ime kandidata.

Čekaju nominaciju

I dok traje trakavica oko imena kandidata, iz Nadzornog odbora Elektroprivrede HZ HB poručuju kako nije u njihovoj moći da učine bilo što po pitanju generalnog direktora sve dok Vlada ne da zeleno svjetlo. Damir Leko, predsjednik Nadzornog odbora Elektroprivrede HZ HB, potvrdio je sjednicu u petak, no, u ovom trenutku ne može govoriti o promjenama na čelnim pozicijama u poduzeću.

"Za imenovanje direktora treba rješenje o nominaciji iz Vlade FBiH, nama su vezane ruke, dakle čekamo Vladu", poručio je Leko te time otkrio kako dovršetak procesa preuzimanja Elektroprivrede još nije na vidiku.

Nakon sjednice u petak zakazat će se još jedna, a time bi se stvorili preduvjeti za održavanje sjednice Skupštine Elektroprivrede HZ HB. Hoće li do tada HSP zaista i odlučiti o imenu kandidata, ostaje nepoznato, no, Leko jasno tvrdi kako će Nadzorni odbor ovog poduzeća provesti odluke Vlade.

Više imena u igri

HSP-ovo povjerenstvo za kadrovska rješenja u ovom poduzeću, koje je prema dogovoru 'platformaša' postalo briga ove stranke, treba donijeti konačnu odluku o tome tko će biti novi generalni direktor najmoćnijeg hercegovačkog poduzeća. Prema svemu sudeći, a to su potvrdili naši izvori, za konačnu potvrdu trebat će sačekati raspravu o kandidatima iz Hercegovačko-neretvanske, Hercegbosanske i Srednjobosanske županije. Trenutačno su u opciji Mate Pavković iz Posušja, zatim Ivana Bunoza, bivša direktorica Uprave za inspekcijske poslove ZHŽ-a, ali i Ivan Krstanović iz Tomislavgrada. Uz funkciju izvršnog direktora za razvoj Elektroprivrede HZ HB često se spominje i Albert Šunjić.

Podsjetimo kako je prvo najavljeno da će se o novom direktoru najvjerojatnije raspravljati krajem srpnja na Nadzornom odboru, no, kako još uvijek ne postoji nominiran kandidat, vjerojatnije će se o ovom pitanju više znati u kolovozu.

Dario Pušić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari