Danas otvaranje devetog West Herzegowina Festa

U Širokom Brijegu počinje deveti po redu West Herzegowina Fest. Zasigurno jedan od najznačajnih kulturnih događaja u regiji, WHF i ove godine nudi bogat i zanimljiv program.

Na festivalu će nastupiti 14 bendova u konkurenciji od prijavljenih 76, biti će prikazano 27 amaterskih filmova, a u festivalskom Fanzinu bit će objavljena 31 kratka priča.

I ove godine na festivalu će biti upriličen likovni performans ArTest gdje će za vrijeme trajanja festivala šest mladih umjetnika s Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu oslikavati platna velikih dimenzija. Interakcija s publikom i izloženost pogledima od začetka do završetka stvaranja, dati će umjetničkim djelima posebnu težinu i jedinstvenost.

Festival će trajati tri dana, od 28. srpnja do 30. srpnja 2011. Hercegovački glumac Željko Ninčić, publici poznat po ulozi Davora iz Audicije, otvorit će deveti West Herzegowina Fest. Festival započinje u 20:00 sati. Željko je najznačajnije razdoblje djetinjstva i odrastanja, proveo u Širokom Brijegu, gdje je završio gimnaziju, u kojoj se i počeo baviti glumom.

Prvu večer festivala 28.07. kao specijalni glazbeni gosti nastupiti će prošlogodišnji pobjednici grupa Darkvud iz Sinja, nadalje publika će se moći zabaviti uz Nenu Belana i njegove hitove, a program će zatvoriti pulska grupa Gustafi.

Drugu večer festivala 29.07. u konkurenciji će nastupiti bendovi SANE (Zagreb), NOA & FUNK BLASTERS (Opuzen), SILEDŽIJE (Ljubuški), THE CASH (Zagreb), ALEXANDRIA (Banja Luka), LAXATIV (Mostar), PEŠEST (Široki Brijeg), CUTAPOTATO (Jablanica) i SVRBY (Makarska).

Završnu večer 30.07. u konkurenciji će nastupiti bendovi PLESKA (Split), OFF SIDE (Županja), GORANA NIKOLIĆ (Čapljina), POLAROID TRIP (Sarajevo) i RETRO PULT (Varaždin), a kao specijalni gosti nastupiti će grupa Kino Klub iz Zagreba, a nakon proglašenja pobjednika festival će zatvoriti poznata hrvatska grupa Kawasaki 3p.

Dnevne ulaznice za ovogodišnji West Herzegowina Fest No.9. iznositi će prvi dan 10 KM, a drugi i treći dan po 5 KM. Uz kupljenu ulaznicu na ovogodišnjem West Herzegowina Festu dobivate i besplatno čašu hladnog, točenog Ožujskog piva (Žuja je zakon), festivalski fanzin i festivalski program. Festivalske ulaznice moći će se kupiti na samom ulazu na festival, a ulaz za najmlađe je besplatan.

Kao i svake godine u sklopu festivala organizirano je trodnevno kampiranje na atraktivnoj lokaciji uz rijeku Lišticu. Organizatori se nadaju lijepom vremenu, a pozivaju sve ljude željne dobre zabave da posjete festival.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari