Probna dionica ne zadovoljava uvjete za daljnji nastavak radova

Nakon što je Direkcija za ceste FBiH raspisala natječaj za rekonstrukciju magistralne ceste M6 od Ljubuškog do Čapljine, mještani ljubuških Radišića dobili su na jednom dijelu ceste dio novoga asfalta.

Postavljeni asfalt u dužini oko 150 metara je uvelike napravio visinsku razliku između novog i postojećeg asfalta, i takvo stanje na cesti ostavljeno je sljedećih skoro mjesec dana.

Nema prometne signalizacije

Budući da mještani nisu znali zašto je asfaltirano svega oko 150 metara nasred magistralne ceste došli su do zaključka kako je visina novog asfalta jedan od načina da se na tom pravcu vozačima onemogući brza vožnja. Kako smo doznali, navedena dionica je asfaltirana kao probna, kako bi se nakon ispitivanja asfaltnog sloja utvrdilo zadovoljava li uvjete za nastavak radova. Prema neslužbenim informacijama ispitivanje asfalta nije zadovoljilo kriterije pa je trebao biti i skinut, te zamijenjen novim. Međutim, umjesto skidanja izvođač radova je nastavio s asfaltiranjem magistralne ceste u smjeru Vitine. Kod Radišićana je dodatni revolt izazvalo neuređenje prilaza sporednim ulicama. Isto tako prometna signalizacija koja je upozoravala vozače na radove na cesti netragom je nestala, zbog čega su vozači riskirali oštećenje vozila.

Rok probijen

Iz Direkcije za ceste FBiH su nam pismenim putem pojasnili što je prava istina, iako iz dopisa nije vidljivo je li ispitivanje asfalta zadovoljavajuće ili nije i radi li izvođač po propisima. U dopisu stoji da je Direkcija sklopila ugovor sa splitskim Konstruktorom vrijedan 3,448.499,35 maraka. Izvođač je u posao uveden 22. rujna ove godine. Rok za završetak radova je devet tjedana, odnosno trebao bi biti završen 17. studenog. U dopisu stoji da probna dionica urađena u Radišićima, a nakon dobivenih rezultata ispitivanja izvođač je nastavio s asfaltiranjem, te je do sada asfaltirano 1,2 kilometra jednog prometnog traka. “Prilikom asfaltiranja postavljeni su semafori kojima se regulira promet, te dodatna prometna signalizacija. Događa se da u noćnim satima dio signalizacije bude otuđen”, stoji u dopisu.

Gorana Jelavić

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari