U lipnju 400 poziva "Krimolovcima"

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u lipnju 2011. godine registrirali su 400 poziva na telefonskoj liniji "Krimolovci", od kojih je 133 ocijenjeno neozbiljnim.

U navedenom razdoblju od građana je zaprimljena 81 korisna informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima, te o njihovim počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko izvješća.

Najveći broj informacija se odnosio na kaznena djela korupcije i kaznena djela protiv službene i druge odgovorne dužnosti (12), neovlaštene trgovine opojnim drogama (10), te autokriminal (5).

Od ukupnog broja korisnih informacija, 63 su zajedno sa izvješćima proslijeđene na dalje postupanje mjerodavnim policijskim tijelima u BiH, dok se 18 informacija odnosilo na kaznena djela iz mjerodavnosti SIPA-e.

Od mjerodavnih policijskih tijela u izvještajnom razdoblju su pristigle 43 povratne informacije na temelju kojih je utvrđeno da su mjerodavnim tužiteljstvima dostavljena dva izvješća o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima, dok su dva izvješća dostavljena tužiteljstvima na ocjenu.

Policijski službenici SIPA-e su građanima koji su pozivali telefonski broj "Krimolovci" – 080 020 505 – dali 186 savjeta, priopćeno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari