Ante Grbavac u pobjedničkoj momčadi prvenstva Mediterana

Ante Grbavac, član Rukometne akademije i jedan od najmlađih članova prve postave Izviđača se vratio iz Turske sa Mediteranskog prvenstva u rukometu sa zlatnom medaljom u džepu. Kako ga je izbornik Hrvatske kadetske reprezentacije Slavko Goluža zvao na pripreme gdje je pokazao svoj talent, s pravom možemo reći kako ovog mladog Ljubušaka čeka blistava rukometna budućnost.

Vratili ste sa Mediteranskih igara gdje ste osvojili prvo mjesto,kako se osjećate?

"Osjećam se jako zadovoljno što smo osvojili prvo mjesto Mediterana. Bio sam jedini igrač iz BiH koji je igrao za Hrvatsku reprezentaciju i prva smo generacija u Hrvatskoj koja je uspjela osvojiti ovo prvenstvo, na što sam izrazito ponosan."

Kakvo je bilo iskustvo sa igračima i izbornikom Golužom?

"Iskustvo je bilo odlično, od osam država koje je sudjelovalo, u našem rangu su bile Crna Gora, Tunis i Egipat. Nisam imao problema uklopiti se u ekipu, s obzirom da već otprije poznajem neke igrače, a i sa Izviđačem sam već stekao određeno iskustvo. Ponosan sam što me što me je izbornik Goluža trenirao, koji je bio velik igrač i dosta me je toga naučio."

Uvršteni ste u najbolju ekipu turnira?

"Da, trudio sam se i pokazao da mogu igrati. Na pripreme nas je bilo pozvano 20, nakon čega sam ušao u krug od 17 reprezentativaca koji zadovoljavaju. Na turniru sam izborio poziciju, dao svoj maksimum i igrao skoro cijelu minutažu. Jako mi je drago što su me izabrali u najbolju sedmorku prvenstva kao lijevog beka."

Koje su sljedeće aktivnosti?

"Već u petak 01.07. idem u Crikvenicu na pripreme koje će trajati 10 dana, nakon čega opet putujemo u Tursku na Olimpijske igre mladih. Osvajanje Mediterana je smo "vjetar u leđa" za sljedeće natjecanje koje nas očekuje."

U isto vrijeme će na pripreme Hrvatske juniorske reprezentacije u Crikvenicu mladi Skauti Mirko Herceg i Mijo Tomić, koji su prošle godine sa Hrvatskom reprezentacijom osvojili Europsko prvenstvo, a ove godine ih očekuje Svjetsko juniorsko prvenstvo u Argentini.

Sve je ovo dokaz da mladi Ljubušaci daju poseban ton Hrvatskom rukometu, te im u budućnosti želimo svu sreću!

izvidjac.com

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto