Europske integracije - BiH uvjerljivo zadnja

Da je BiH zaostala za svim zemljama regije, da ju je pretekla i Albanija te da se definitivno nalazi u istom rangu s Kosovom, službeno je potvrdio europski povjerenik za proširenje Stefan Fuele .

Fuele je, rangirajući zemlje regije po stupnju europskih integracija, svrstao BiH na samo dno.

"Pravila igre su jasna. Hrvatska je na vrhu liste za ulazak u Uniju. Na drugom mjestu je Makedonija, za koju je Europska komisija predložila početak pristupnih pregovora, ali najprije mora biti riješen spor u vezi s imenom. Sljedeća je Crna Gora, za koju smo predložili dobijanje statusa kandidata" - kazao je Fuele.

Prema njegovim riječima, slijedi Srbija, koja je "dobila novi poticaj slanjem Ratka Mladića u Hag", a na petom mjestu je Albanija. Fuele je, na kraju, dodao da su tu još BiH i Kosovo, najmlađa balkanska država.

Predrag Praštalo, predsjednik Europskog pokreta u BiH, kaže kako je ova situacija sramotna.

"Bez vrijeđana i ponižavanja bilo koga, sramota je da mi budemo u istom rangu s Kosovom, koje je tek nedavno dobilo nezavisnost i koje još nisu priznale sve zemlje. To je velika sramota za naše političare, jer smo mi krajem devedesetih bili ispred svih zemalja regiona osim Slovenije, a sada smo iza svih" - kazao je Praštalo.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari