HEO predstavlja Hercegovinu na Ethno Worldu u Švedskoj

Na Ethno World kampu u Rattviku u Švedskoj, koji organizira Jeunesses Musicales International, hercegovačku glazbenu baštinu predstavljat će HEO iz Mostara.

"Nama u HEO-u čini veliku čast to što smo izabrani kao predstavnici hercegovačke kulture na međunarodnom etno kapmu, koji će se od 1. do 10. srpnja održati u švedskom gradu Rattviku. Na spomenutoj glazbenoj manifestaciji koja njeguje i promiče tradicijsku glazbenu kulturu svijeta, održat ćemo predavanje o glazbenoj baštini Hercegovine. Sudionici i polaznici kampa upoznat će se s gangom, trusom, linđom, guslama i diplama."

"Na ovom međunarodnom kampu osim HEO-a bit će i predstavnici Belgije, Cipra, Češke, Engleske, Estonije, Makedonije, Slovenije, Švedske i Ugande. Prošle godine osim nabrojanih zemelja također, kao gosti predavači bili su etno glazbenici iz Indije, Australije, Mozambika, Jordana i Palestine."

"U Švedskoj ćemo nastupiti i na Music Vid Siljan festivalu te Bingsjo festivalu na kojem sudjeluje nekoliko stotina folk-glazbenika iz cijele Švedske", kaže Gabrijel Prusina koji je sa Stojanom Bošnjakom utemeljio Hercegovački etno okret.

Dosadašnji rad HEO-a možete vidjeti na ovom spotu koji prezentira mogućnosti hercegovačkih tradicijskih instrumenata.

ABCportal.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari