Mišu Kovača spasili su liječnici iz Hercegovine

ljubuski.info

"Moj život je kratak bio i prolazan kao san, a ja želim samo jedno da živim još jedan dan", refren iz popularnog hita odjekivat će još dugo koncertnim dvoranama jer su njegova interpretatora Matu Mišu Kovača iz zagrljaja smrti otrgnula dvojica vrhunskih kardiokirurga iz Hercegovine.

Liječnički tim s Klinike za kardiokirurgiju Sveti Duh i KBC-a Zagreb, prevođen dr. Edvardom Galićem iz Širokog Brijega i dr. Vedranom Ćorićem iz Ljubuškog, glazbenu legendu je održao na životu na dva kirurška zahvata.

Operacija od šest sati

Ako se sedamdesetogodišnji pjevač ponovno lati mikrofona, prvu pjesmu morat će posvetiti svom prvom spasiocu dr. Edvardu Galiću. Upravo ga je on od sigurne smrti spasio još pred uskrsne blagdane, nakon što ga je, u besvjesnu stanju, na Kardiokirurgiju bolnice Sveti Duh u Zagrebu, doveo njegov menadžer dr. Tomislav Madžar. Teško oštećenje krvnih žila dr. Galić je morao preko noći sanirati ugradnjom dviju premosnica oštećenim srčanim žilama.

Nakon što ga je prvi operacijski zahvat zapravo vratio iz mrtvih, dr. Galić je cijelo vrijeme nadzirao Mišin postooperacijski oporavak koji je u strogoj diskreciji, bez znanja medija i javnosti, trajao skoro sedam tjedana. Kad se stanje stabiliziralo, tvrde naši sugovornici, Mišu Kovača je operirao kardiokirurški tim predvođen dr. Vedranom Ćorićem. Poslije šestosatne operacije, oštećenja srčanih krvnih žila su sanirana, a oporavak poznatog pacijenta teče dobro. Cijela operacija izvedena je uz strogu diskreciju.

Čak ni liječnici, a ni medicinske sestre dviju zagrebačkih bolnica nisu znali da je Mišo Kovač njihov pacijent. "Zbog stanja pacijenta i izbjegavanja medijske pozornosti, ali i zadržavanja mira, morali smo operaciju izvesti u diskreciji. Uz mene su tu bili anesteziolog dr. Mirabel Mažar, liječnici, dr. Martina Zrno, dr. Stjepan Ivanković, koji su iz Hercegovine, i dr. Ante Petričević iz Imotskog. Nije bilo lako operirati glazbenu legendu, uz njegove pjesme sam odrastao", kratko je kazao dr. Ćorić, poznati kardiokirurg iz Ljubuškog.

Oporavak teče dobro

Drugi, također poznati hercegovački kardiokirurg dr. Edvard Galić pratit će Mišin oporavak, jer mu je od prvog dana ukazao povjerenje za narušeno zdravlje. "Oporavak teče dobro, pacijent je izišao s Odjela intenzivne njege i sve je nakon dvije godine lutanja prošlo dobro", poručuje kratko dr. Edvard Galić, mladi Širokobriježanin s recentnom liječničkom karijerom.

Zdenko Jurilj | Večernji list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari