Meggle priprema milijunsko ulaganje u Posušje

Najveća njemačka industrija mlijeka Meggle u Posušju planira otvoriti veliki distributivni centar za područje zapadnog Balkana i tvornicu za proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda.

Kad će investicija teška nekoliko milijuna eura, koja za sobom donosi otvaranje novih radnih mjesta, posao za kooperante, biti realizirana, nema službene informacije iz sjedišta Megglea za prostor BiH.

Jedina informacija koju su novinari uspjeli dobiti iz tvrtke Meggle BiH jest da u ovom trenutku ne daju nikakve informacije sve dok investicija ne bude završena.

Tvrtka koja u BiH djeluje još od 2002. godine kao "Mljekarski pogon" u sastavu "Zagrebačke mljekare" želi u BiH i regiji povećati proizvodne kapacitete koji se, prema službenim podacima, dnevno kreće oko 100.000 litara mlijeka dnevno i za koje radi oko 3500 kooperanata.

Hercegovina s nestrpljenjem čeka investiciju u Posušju, koja će biti jak impuls za oživljavanje nakon rata zamrlog stočarstva. Nije poznato koliko će nova proizvodna linija tvrtke Meggle dnevno obrađivati litara mlijeka. Neslužbeno se spominje oko 60-ak novih radnih mjesta, kojima treba pridodati i radna mjesta koja će se otvoriti u distributivnom centru za prostor zapadnog Balkana.

Tvrtka koju je prije više od 100 godina utemeljio Josef Anton Meggle, pored gradića Wasserburga (nedaleko od Muenchena u Bavarskoj), sa svojim proizvodima i uslugama zastupljena je na prostorima BiH, RH, Makedonije, Albanije, Kosova, Crne Gore.

Prema službenim podacima tvrtke, dosadašnji plasman proizvoda prednjačio je na tržištu BiH. Od 2002. godine je od korporacije MEGGLE Wasserburg za modernizaciju i rekonstrukciju mljekare u Bihaću uloženo 10 milijuna eura. Preuzimanjem 100 posto udjela, MEGGLE Mljekara d.o.o. daje mogućnost za daljnje investicijske projekte, što se kroz otvaranje ovog novog objekta i dokazuje.

Namjere Megglea da i dalje ulaže u Bosnu i Hercegovinu su s tim dokazane te pružaju sigurnost našim radnicima i našim vrijednim poljoprivrednim proizvođačima.

Večernji list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari