Platformaši u nove uprave i nadzorne odbore raspoređuju rodbinu

ljubuski.info

Država za čovjeka nastavlja realizirati svoju viziju partijske države u kojoj kojoj se ne preza ni od čega, od štimanja poslova, imenovanja podobnih kadrova, rodbine i klasičnog sukoba interesa.

I dok to poglavnik Platforme Zlatko Lagumdžija radi puno suptilnije, u najvažnije "krave muzare" postavlja svoje odane partijske drugove i bliske poslovne partnere, dotle njegovi hrvatski sateliti iz HSP-a BiH i Narodne stranke (k)radom za Boljitak u kadrovskom deficitu, zavirili su i po susjedstvu i bliskoj rodbini kako bi prigrabili plijen koji im je pripao.

Da kod Lijanovića ništa ne ide izvan obitelji potvrdilo je imenovanje predsjednika Nadzornog odbora Razvojne banke Ivana Šakote. Šakota je Lijanovićev zet! Još uvijek je u sazivu Općinskoga vijeća Širokog Brijega čime je u izravnom sukobu interesa, ali će ovaj spor Središnje izborno povjerenstvo (SIP) vjerojatno riješiti za četiri godine. On je istodobno i direktor privatne tvrtke koja obavlja poslove s općinom u Širokom Brijegu.

No, to je manje važno od onoga što je gospodarski posrnulim Lijanovićima obećano s ulaskom u Platformašku antihrvatsku vlast. Obećani su povoljni krediti kako bi mogli 'prebiti' dugovanja više od 35 milijuna eura u Hypo banci koja su pod lupom austrijskih istražitelja.

Ništa manje suptilan nije niti Zvonko Jurišić kojemu su prije nekoliko dana u središtu Mostara na automobilu probušene sve četiri gume i osvanuo napis Juda. Jurišićev kadar za sve poslove je imenjak Zvonko Šušnjar. Šušnjar je bio suvlasnik tvrtke Bos gas, koja je u međuvremenu prerasla u predstavništvo hrvatske tvrtke Adria plina koji je jedan od glavnih opskrbljivača plinom tržišta BiH.

Valja reći da je Zvonko Šušnjar uguran u Nadzorni odbor Naftnih Terminala Ploče (razumije se čovjek u energente), te je bezuspješno gurnut na listu za državni Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH. Zvonko Šušnjar je Zvonki Jurišiću šogor, ili za one koji manje kuže rodbinske veze brat žene šefa HSP-a BiH.

Posebno je zanimljiva priča oko Zlatka Lagumdžije koji je poklopio sve krave muzare federalnog proračuna BH Telekom i Elektroprivredu BiH. U BH Telekomu je njegov asistent s Ekonomskog fakulteta Kemal Kačapor, a u Elektroprivredi Dino Grabovica, vječiti aasistent i poslovni partner. Grabovica je privremeni i trajni direktor Elektroprivrede, a Kačapor će biti predsjednik Nadzornog odbora EP BiH.

Ako je netko vjerovao da će se u Državi za čovjeka stvari promijeniti nabolje, onda je stvarno naivan jer zapravo triper kombinacija vlasti sastavljena od trgovaca stokom, ljudima, glasovima, naručiteljima autobombi, minorne hrvatske ekstremne desnice isprepletene s komunističkih kadrovima te prerušenim velikobošnjačkim stratezimai ne može ponuditi ništa drugo do komadanja plijena.

Nažalost, ispade da je SDA do sada imala najmanje kikseva, te se iz potaje naslađuje pogreškama i promašajima čekajući strpljivo vrijeme za nove izbore. A novi izbori su već slijedeće godine.

Karlo Matić | dnevnik.ba

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari