Nered na benzinskim crpkama - svaka peta bi mogla biti zatvorena

Više od 500 benzinskih crpki u Federaciji BiH bi moglo biti zatvoreno, jer se ne žele uvezati u sustav koji omogućava stalni nadzor kakvoće goriva, te kontrolu prometa naftom i naftnim derivatima - najavljeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Ibrahim Tirak naveo je kako je nedavnom kontrolom utvrđeno da se, od 630 benzinskih crpki u FBiH, samo njih 127 nalazi potpuno ili djelimično u sustavu.

Do sada su federalni inspektori zbog nepoštivanja zakona novčano kaznili oko 50 crpki sa 3.400 KM.

Tirak najavljuje kako će kažnjavanje biti nastavljeno, a procjena je kako bi kazne na kraju mogle biti veće od od milijun KM.

"Ovo je tek prva faza i nećemo se zaustaviti samo na novčanom kažnjavanju. Ukoliko crpke u zadatom roku od 30 dana ne ispoštuju zakon i ne ugrade mjerne instrumente i softvere za uvezivanje u bazu Federalnog ministarstva trgovine, počet ćemo sa zatvaranjem i pečaćenjem firmi", najavio je Tirak.

Novi sustav koji benzinske crpke moraju ugraditi omogućiti će, u svakom trenutku, Federalnom ministarstvu trgovine i inspektorima, informaciju o gustoći goriva, sadržaju vode, te trenutnu količinu u spremnicima, odnosno koliko je nafte i naftnih derivata prodano.

Dnevni avaz

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari