Konfuzija oko pobjednika turnira

Finalni europski kup u profi tajlandskom boksu održan u Ljubuškom ponudio je ljubiteljima borilačkog sporta odlične borbe, ali i konfuziju po završetku finalne borbe u kojoj su se sastali hrvatski borac Gordan Jukić i Mađar Tihamer Bruner.

Naime, očito je došlo do (ne)namjernog previda sudaca koji su u nekoliko navrata mijenjali odluku o pobjedniku, što je iritiralo organizatore turnira i izazvalo čuđenje prisutnih u dvorani.

Prve dvije runde suci su bodovali neriješeno, no u trećoj rundi dali su prednost Bruneru, što znači da je on trebao biti pobjednik. No, pod pritiskom Jukićevog tima suci poništavaju svoju odluku i odvode meč u četvrtu, dodatnu rundu, u kojoj se odlučivalo o konačnom pobjedniku. U toj rundi Jukić je bio bolji protivnik, no suci su pobjednikom proglasili Brunera te mu dodijelili pehar. No, poslije njegova proglašenja ponovno je došlo do konfuzije jer se pehar 'nekako' našao u rukama hrvatskog borca Gordana Jukića!

Tihamer Bruner je apsolutni pobjednik, a ponašanje sudaca bilo je nekorektno i skandalozno, ljutit je bio Ante Šimović, jedan od organizatora turnira i supervizor finalnog meča.- Imat ćemo sastanak komisije za suđenje i poslat ćemo pismo u Bangkok u kojem ćemo pobjednikom označiti Brunera. On je zaslužio pobjedu, on je prvotno i proglašen pobjednikom i tu nema dileme. Bruner odlazi na finale svjetskog kupa u Bangkok, kazao je Šimović, koji je izrazio žaljenje zbog sudačkih previda, koji su pokvarili spektakularnu večer borilačkog sporta.

Večer je bila odlična, borbe dobre, ali suci su stvarno bili nekorektni, izjavio je Šimović, koji se i sam našao u ringu. U 46. godini okušao se s Austrijancem Martinom Hagom i pobijedio.- Protivnik se koristio nedozvoljenim udarcima, pa sam mu odgovorio istom mjerom i pobijedio, kazao je Šimović.

Inače, veliku pozornost privukao je super fight meč domaćeg aduta Mladena Brestovca i Mađara Atle Mathea. Brestovac je 'oborio' svoga protivnika i zasluženo ponio prijelazni pehar Ludvig Lutko Pavlović.

Gorana Jelavić

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari