Članovi radnih tijela birat će se tajnim glasovanjem

Nakon što je početkom veljače potpisan sporazum o suradnji i partnerstvu između općine Ljubuški i nevladinih organizacija općine Ljubuški, kojemu je tada pristupilo 55 spomenutih organizacija, jučer je u gradskoj vijećnici trebalo biti upriličeno konstituiranje radnih tijela nevladinih organizacija, međutim, do istoga nije došlo.

Razilaženje u mišljenjima

Kako je objasnio član Komisije za izradu samoupravnog sporazuma Ivan Mihaljević, do predviđenog izbora nije došlo, budući da se 26 predstavnika nevladinih organizacija s područja općine Ljubuški, koliko ih se jučer odazvalo ovom pozivu, nije složilo s predloženim osobama za članove radnih tijela nevladinih organizacija.

"Dogovor je ostao takav da svi ovi predstavnici nevladinih, odnosno neprofitnih organizacija u idućem razdoblju od petnaest dana predlože članove radnih tijela, nakon čega će biti održano tajno glasovanje, čiji će rezultati tada biti pravovaljani", objasnio je Mihaljević. Cilj konstituiranja radnih tijela je brža i bolja komunikacija s općinom, ali i sa svim segmentima društva, kako se, primjerice, za sve odluke koje se donose u suglasnosti nevladinih organizacija ne bi trebali zvati svi predstavnici nevladinih organizacija, već samo članovi njihovih radnih tijela.

Projekt UNDP-a LOD II

Ankica Šaravanja, predsjednica Komisije za izradu samoupravnog sporazuma, najavila je za utorak, 31. svibnja u 14 sati dolazak predstavnika UNDP-a u gradsku vijećnicu. Povod njihovom dolasku je prolazak općine Ljubuški na njihovom natječaju pod nazivom "Jačanje lokalne demokracije II – LOD II", kojeg financira Europska unija, a sufinancira ga općina Ljubuški kao i UNDP BiH. Temeljem toga općina Ljubuški je nevladinim udrugama omogućila predaju prijedloga projekata, putem kojih se mogu ostvariti određena financijska sredstva. Prijedlozi projekata koji su u skladu s razvojnim ciljevima općine Ljubuški mogu biti iz sljedećih prioritetnih oblasti, zaštita, očuvanje i promocija kulturno povijesnog i prirodnog naslijeđa kao element ekonomskog razvoja, unaprjeđenje i poboljšanje kvalitete života stanovnika općine Ljubuški s posebnim naglaskom na ugrožene kategorije, očuvanje okoliša, zaštitu životne sredine te promocija zdravog načina života za bolji ekonomski razvoj općine Ljubuški, unaprjeđenje kvalitete života osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju i socijalna inkluzija s posebnim naglaskom na kategoriji mladih. Iznosi sredstava za odobrene projekte će biti od 10.000 do 70.000 maraka. Dolazak predstavnika UNDP-a dat će mogućnost predstavnicima udruga da postave pitanje kako kvalitetno aplicirati, na što staviti naglasak i sve ostalo što ih bude zanimalo.

Z. Volarević

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari