Kom obojci kom nadzorni odbor

Iako smo se nadali da će se odlaskom u oporbu do sada neprikosnovenih manipulatora hrvatskim narodom, prestati s praksom "uhljebljivanja" rodbine u javna poduzeća i državne institucije, predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić u samo par dana dva puta je dokazao da se ni po čemu ne razlikuje od npr. Bože Ljubića.

Ne želimo biti nekorektni i za nepotizam prozivati Božu Ljubića, a sada zatvarati oči pred istom tom žalosnom pojavom, koju promovira Jurišić. O Ljubiću i njegovom, obiteljski razgranatom nepotizmu i "ljubavi" prema nadzornim, upravnim, i sličnim odborima smo pisali nebrojeno puta. Ići ćemo korak dalje pa ćemo ustvrditi da su Božo Ljubić i njegova rodbina uvertira za uvođenje Osmog
smrtnog grijeha, kojega komotno možemo nazvati - Neumjerenost u uvaljivanju na državne jasle!

No, sudeći po apetitima predsjednika HSP-a, on i Božo Ljubić će uskoro voditi "mrtvu utrku" u nepotizmu o čijem ishodu će odlučivati foto-finiš.

Naime, gledajući danas liste za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, u oko je upalo ime jednog od kandidata za Klub Hrvata u istom domu. Radi se o Zvonimiru Šušnjaru sa liste HSP-a, za kojega u cijeloj svojoj novinarskoj karijeri nikad čuo nisam.

Nazvao sam nekoliko članova HSP-a da vidim tko je čovjek i što obnaša u stranci, ali odgovori su me jednostavno ostavili bez teksta. Sve što su ljudi znali o gospodinu Šušnjaru je samo to da je brat od supruge (šura) Zvonka Jurišića?!

Sve do jedan sugovornik se grohotom smijao a nikome od njih nije jasno čime je Šušnjar uopće zadužio njihovu stranku. Ali ne lezi vraže, tu nije kraj ove smiješne storije. Gospodin Šušnjar je nedavno imenovan i za člana Nadzornog odbora Terminala FBiH.

Pa zar je moguće da jedna ozbiljna stranka, kakva je HSP, nema dovoljno stručnih i sposobnih a ne samo, u ovom slučaju, rodbinski podobnih ljudi?

Je li moguće da će vrh stranke dopustiti da se Jurišić ponaša poput Ljubića, te svoje osobne interese stavi ispred stranačkih (interese naroda da ne spominjemo)?

Zar Jurišiću nije bila dovoljna lakrdija koju je uradio u Županiji Zapadnohercegovačkoj, kada je za predsjednicu drugostupanjske liječničke komisije za ocjenu vojnog invaliditeta, postavio svoju suprugu koja, kao i on, živi u Mostaru a po zakonu je na čelu
komisije morao biti netko iz ŽZH?

I tako dalje i tako bliže. Žalosno da žalosnije ne može biti. Sa jedne strane se izrugivati Ljubićima i prozivati ih za nepotizam a sa druge, pak, činiti isto što i oni, u najmanju ruku je licemjerno.

Demokracijo u Bosni i Hercegovini, neka ti je vječni pokoj/rahmet! A što se tiče izbora, treba ih ukinuti čim prije i uvesti Plemenske izbore. Pa svi lijepo lukove, strijele, buzdovane, štitove, koplja, ..., i opleti.

Kom obojci - kom Nadzorni odbori!

Danijel Ivanković [ javno.ba ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari