Boćanje: Bura "otpuhala" Ljubuški

ljubuski.info

Prvo kolo nastavka boćarskog prvenstva gotovo sigurno, skratilo je listu kandidata za naslov s tri na dva imena, a krivac za to je posuška Bura koja je u svom 'Nožincu' sa 14:10 "otpuhala" Ljubuški.

Najzaslužniji za (ne)očekivani uspjeh svakako je Vlado Sentić čija je dvostruka žrtva bio reprezentativac BiH Stojan Zelić. Sentić je najprije S. Zelića dobio u krugu 19:17, a zatim i u disciplini pojedinac 11:10. Ako se tome doda da je Sentić u preciznom izbijanju "našao" izvrsnih 29 boda onda je jasno da je meč obilježila izvrsna igra bivšeg višestrukog pojedinačnog prvaka BiH. Ceh neuspjeha Gruda u zaostalom susretu protiv Ljubuškog, platio je mostarski Ante Rozić čiji su boćari u grudskom Biberonu, osvojili samo dva boda.

Favorizirani Radišići bez većih poteškoća savladali su Posušje, iako su gosti ostvarili dvije iznenađujuće pojedinačne pobjeda. Tako je Sano Galić u pojedincu dobio ove sezone vrlo dobrog Dragu Marića, dok je u preciznom izbijanju Marko Galić bio bolji od Vederana Volarevića. Peti bod Posušaci su iščupali u disciplini trojka. Ako je izvrsna igra Sentića, donijela bodove Buri protiv Ljubuškog u susretu Zrinjski – Čapljina, gostima nije pomoglo niti šest bodovaa odličnog Gorana Bobana. Gruđanin u dresu Čapljine, započeo je pobjedom u pojedincu protiv Josipa Buntića, a zatim nastavio u preciznom izbijanju protiv glavne uzdanice Mostaraca ove sezone Ivana Primorca, 10:18, a onda tome dodao i pobjedu u paru s Mirkom Ilićem 2:13, protiv Mirka Ševe i opet Ivana Primorca. Međutim, na drugoj strani je bio isto tako raspoloženi Drago Medić koji je najprije slavio u paru sa Mirkom Ševom, zatim nastavio u štafetnom izbijanju s Josipom Buntićem, a okončao u brzinskom izbijanju protiv mladog Davida Krmeka. Uglavnom osmo kolo prve boćarske lige obilježile su dobre igre nekolicine boćara.

Rezultati osmog kola Prve boćarske lige BiH

 • Ljubuški: Radišići – Posušje 19:5
 • Grude: Grude – Ante Rozić 22:2
 • Mostar: Zrinjski – Čapljina 16:8
 • Posušje: Bura – Ljubuški 14:10

Poredak, 1. Radišići 16, 2. Grude 12, 3. Ljubuški 11, 4. Zrinjski 9, 5. Bura 8, 6. Ante Rozić 6, 7. Čapljina 1, 8. Posušje 1 bod

Osmina finala boćarskog kupa: Zrinjski izbacio Grude

Da se mostarsko boćanje vraća u sam vrh bh kvalitete potvrdile su utakmice osmine finala Kupa BiH. Boćari Zrinjskog su u napetoj utakmici nadigrali prvaka Grude 5:4. Ključna za pobjedu bila je odlična igra para Mihaljević/Rašić koji su nadigrali kombinaciju prvaka gruda Jurić/I. Galić. Dva boda za pobjedničku momčad osvojio je Jozo Buntić koji je iznenadio iskusnog Mladena Ćorluku – Mađara. Bodove za prvaka u krugu, osvojili su Damir Brzica i Andrija Ćorluka.

Boćari drugog mostarskog prvoligaša Ante Rozića, neočekivano uvjerljivo slavili su u Čapljini, gdje su ali protiv Dračeva, prolaz osigurali i boćari branitelja trofeja Ljubuškog. Iako novaci u kupu boćari Herceg Etno sela bez poteškoća 'potopili' su gusare iz Neuma.

Velika borba vodila se i u posuškom derbiju u kojem su boćari starijeg ligaša dobili oba kruga Mikulić i Markica Galić, međutim nakon što je iskusni Branko Koštro neočekivano nadigrao Jozu Budimira klatno je otišlo na stranu Bure za koju su tri broda osvojili kapetan Grubišić i Nenadić.

Rezultati osmine finala boćarskog Kupa BiH

 • Čapljina: Čapljina – Ante Rozić 2:7
 • Čapljina: Dračevo – Ljubuški 0:9
 • Međugorje: Herceg Etno selo – Neum 7:2
 • Posušje: Posušje – Bura 4:5
 • Mostar: Zrinjski – Grude 5:4

Dakle, za dalje natjecanje plasirali su se pobjednici – Ante Rozić, Ljubuški, Herceg Etno selo, Bura i Zrinjski, te voljom ždrijeba Radišići, Grupis i Široki. Četvrtfinale je na rasporedu 2-og svibnja.

Boćarsko prvenstvo Druge lige: Neumu derbi u Čapljini

Nakon polovice natjecanja u prvenstvu boćara Druge lige unatoč slabijem startu, favoriti – Neum i Široki se bliže vrhu. To je i posve logično jer uz neosporno ligaško iskustvo bivšim prvoligašima najviše pogoduje sustav od dvanaest disciplina koji je uveden ove sezone. Ugodno iznenađenje i dalje ostaje odlascima uoči prvenstva, oslabljeni Grupos koji je u šestom kolu u Prologu savladao Rastok od kojega se više očekivalo. Zanimljiv je bio i južno-hercegovački derbi u Čapljini, u kojem su boćari Neuma slavili nakon velike borbe. Široki je bez poteškoća 'odradio' gostovanje kod Napretka u Sarajevu. Dojam je da se Grupos, Neum i Široki grupiraju pri vrhu kao najozbiljniji pretendenti na tri prve pozicije koje vode u doigravanje, dok je za četvrtog sudionika više kandidata. U četvrtoj utakmici šestog kola Herceg Etno selo tijesno je savladalo Goričane koji se izgleda bude.

Rezultati šestog kola Druge lige

 • Međugorje: Herceg Etno selo – Sveti Stipan 13:9
 • Sarajevo: Napredak Willa – Široki 9:15
 • Rastok – Grupos 8:16
 • Čapljina: Dračevo – Neum 10:14
 • Slobodni su bili Zenica i Hrvatski radiša.

Poredak, 1. Grupos 10, 2. Neum 9, 3. Široki 8, 4. Dračevo 7, 5. Herceg Etno selo 6, 6. Rastok 5, 7. Sveti Stipan 2, 8. Zenica 1, 9. Napredak Willa 1, 10. Hrvatski radiša 0 bodova.

Dušan Musa | Večernji list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari