Štićenik iz Ljubuškog se objesio u mostarskom domu Los Rosales

Veliki šok doživjela je odgajateljica Centra za djecu i mladež s posebnim potrebama Los Rosales na jugu Mostara, nakon što je u plakaru zatekla mrtva štićenika ovog centra, 31-godišnjeg S.G. iz Ljubuškog.

Ona je, oko 7.30 sati, u vrijeme buđenja, ušla u sobu našeg samostalnog štićenika i zatekla stravičan prizor pri otvaranju plakara. Mladić je nepomično visio o vješalici. Vrisnula je pa su i ostali skočili vidjeti što se događa, ali je već bilo prekasno. Skinuli su ga i pokušali reanimirati. Međutim, nije mu bilo spasa - kazala je jedna od djelatnica toga centra.

Za razliku od nje, ostali nisu bili raspoloženi za bilo kakav razgovor, upućujući na ravnateljicu koja je čitav dan bila odsutna upravo zbog ovog tragičnog slučaja. I njima je očito bilo teško, što se dalo vidjeti po suznim očima i drhtavom glasu. Nastava je jučer bila odgođena pa su se roditelji sa svojom djecom kojima je potrebama stručna pomoć vraćali kući bez osobita obrazloženja.

Također, kako se neslužbeno spominje, nesretni mladić se objesio pojasom kupaćeg ogrtača koji je čvrsto stegao oko vrata i ugušio se.

"Pojas je vezao o vješalici klasične visine u dvokrilnom plakaru širine oko metra. Koljena su mu dodirivala dno. Strašno! Ništa osobito nije ukazivalo na ovakvo zlo. Mladić je kod nas stigao prije dva mjeseca, a vikendima je odlazio kući u Ljubuški. Posljednji put smo ga vidjeli prije spavanja. Što se za noći događalo između četiri zida, nikada nećemo doznati. Nije ostavio nikakvu poruku" - zaključuje djelatnica.

pogled.ba

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari