"Lijepom našom" u Ljubuškom - spektakl!

ljubuski.info

Red pjesme, red plesa, red lijepih riječi urednika i voditelja Branka Uvodića, tako bi se ukratko mogao opisati preksinoćni događaj koji je okupio brojne posjetitelje u gradskoj sportskoj dvorani, snimanje "Lijepom našom".

Gostoljubivi Ljubuški

Ovaj glazbeno-scenski spektakl, kako su ga najavljivali organizatori, Općina Ljubuški i Zavičajni klub Ljubušaka Zagreb, okupio je mnoge estradne zvijezde, ali je ujedno bio prilika da se domaća, ali i gostujuća kulturno-umjetnička društva pokažu široj publici, budući da će cijeli događaj biti prikazan na prvom programu HTV-a dvije nedjelje zaredom, 29. svibnja i 5. lipnja s početkom u 18.15 sati. U uvodnim riječima, urednik i voditelj Branko Uvodić, kazao je kako je Ljubuški uvijek raširenih ruku dočekivao sve svoje goste, pa tako i njih te je prenio pozdrave hrvatskog predsjednika Ive Josipovića. Nije izostavio spomenuti ni kulturno- prirodne ljepote kojima ovaj kraj obiluje pa je tako istaknuo značaj svetišta svetog Ante na Humcu kao i Humačku ploču te kulu hercega Stjepana, ali i vodopade Kravica. U svom obraćanju publici, načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić, kazao je kako ovaj grad ima mnogo prijatelja, a jedni od njih su i Branko Uvodić te emisija "Lijepom našom", čiji je on zaštitni znak. Uvodiću je načelnik Barbarić uručio sliku na kojoj su slapovi Kravica, a prigodnim riječima nazočnima se obratio i premijer Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić.

Brojni estradnjaci i gosti

Osim općinskih i županijskih dužnosnika te ljudi iz javnog, političkog, crkvenog i društvenog života, u prvim redovima svoje mjesto su našli i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, Ljubo Ćesić Rojs te bivši ministar obrazovanja Republike Hrvatske Dragan Primorac. Da ljubuški kraj itekako obiluje kulturnom baštinom, dokazali su i mnogobrojni članovi kulturno-umjetničkih društava koji su gangom, bećarcem, linđom i ostalim tradicionalnim plesovima i napjevima, mnogobrojnu publiku dugo držali na nogama. Svoj doprinos cijelom događaju dali su i mnogi estradnjaci, koji su cijelu večer doveli do usijanja. Poznatim taktovima svojih pjesama publiku su oduševili Dražen Zečić, Colonia, Miroslav Škoro, Zorica Andrijašević Dona, Ivan Mikulić, Željko Bebek te gosti iz Metkovića, Dubrovnika i drugih gradova Hrvatske. U sklopu scene upriličen je prikaz hercegovačke sobe, gdje je bilo moguće vidjeti autohtone proizvode, običaje i radnje ljubuškog kraja.

Branko Uvodić

Emisija je iz tehničkih i praktičnih razloga morala biti snimana s gledateljima na samo jednom dijelu tribine pa svi zainteresirani nisu mogli sudjelovati u snimanju emisije iako je zainteresiranih bilo toliko da bi mogli popuniti i dvije ljubuške dvorane.

Zorica Volarević [ Dnevni list ] foto: Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari