Zatvara se više od 150 kladionica

Privatne kladionice Poreznoj upravi Federacije BiH duguju više od 50 milijuna maraka. Prema podatcima Porezne uprave kladionice na području FBiH, izuzev Lutrije BiH, ne uplaćuju ili uplaćuju tek minimalne iznose poreznih obveza.

Prema ovim podatcima, u razdoblju od 2006. do 2009. platile su 85,1 milijun KM poreza. Kada je riječ o plaćanju poreza, nesrazmjernost se uoči pri činjenici da je Lutrija BiH, od tog iznosa, platila čak 58 milijuna maraka, dok su ostale kladionice plaćale simbolične iznose poreza, iako imaju veći broj uplatnih mjesta od Lutrije BiH.

Kladioničari su dugove za porez nagomilali tijekom prošle četiri godine i za vrijeme mandata bivšeg ministra financija. Još uvijek se nije postigao točan model naplate zaostalih poreznih obveza od strane kladionica, no prema informacijama iz kladioničarskih krugova s terena, većina vlasnika kladionica planiraju zatvaranje na desetine uplatnih mjesta. Naime, doznaje se da će u Federaciji BiH uskoro biti zatvoreno više od 150 ispostava, jer visina poreza, između ostalog, ovisi i o brojnosti prodajnih mjesta.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari