Tomislav Brkić poražen u finalu turnira "Bosna Open 2011."

Ljubuški tenisač Tomislav Brkić nije uspio osvojiti međunarodni ITF turnir iz Futures serije "Bosna Open 2011.", koji se u organizaciji Teniskog kluba Bosna igrao na terenima Akademije Head u Hotonju - Vogošća. U finalnim meču 10.000 vrijednog turnira Brkić je poražen od drugog nositelja Miljana Zekića iz Srbije, 443. igrača na ATP listi, sa 6:7, 2:6.

Nastupom u finalu, do kojeg se probio iz kvalifikacija, Davis cup reprezentativac BiH zabilježio je najveći uspjeh u karijeri.

Sjajnu formu ove sezone 21-godišnji Ljubušak potvrdio je i prije dvije sedmice na Futures turniru u Doboju na kojem je zaustavljen u polufinalu.

Brkić je na ATP listi trenutno rangiran na 854. mjestu, a sa bodovima osvojenim u Doboju i Sarajevu (12) ostvarit će napredak za više od 100 mjesta.

U konkurenciji parova titulu su osvojili prvi nositelji Miljan Zekić i Nikola Čačić iz Srbije, koji su u finalu bili bolji od Slovenaca Roka Jaraca i Toma Kočevara - Desmana sa 6:3, 6:4.

Na "Bosna Openu" sudjelovali su igrači rangirani između 382. i 1500. mjesta na ATP listi iz 23 zemlje.

BiH je ove sezone domaćin ukupno pet turnira iz Futures serije. Nakon Doboja i Sarajeva, u ponedjeljak počinje turnir u Brčkom, a zatim će se još igrati u Prijedoru i Kiseljaku.

FENA

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari