Počeo 11. Sabor HDZ BiH

XI. sabor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH počeo je jutros u 10 sati u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru. Na Saboru će biti izabran predsjednik, Predsjedništvo i ostala stranačka tijela.

Prije početka Sabora izaslanstvo HDZ-a BiH, predvođeno predsjednikom te stranke Draganom Čovićem položilo je vijence na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu hrvatskih velikana ispred HD HSK.

Za novog predsjednika HDZ-a BiH od svih županijskih i općinskih organizacija, te Predsjedništva ove stranke ponovno je predložen dosadašnji čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je u kratkoj izjavi za medije kazao kako ga to s jedne strane raduje, ali da je s druge strane to i jedno opterećenje jer sa sobom nosi ogromnu odgovornost.

Čović je komentirao i sinoćnje razgovore u OHR-u, kojima je kriza u Republici Srpskoj završila. Kazao je kako nije dobro da se na određenim mjestima stvara kriza pa se pokušava i sličnim konceptom riješiti.

"Drago mi je da takve krize nema i da se okrenemo konkretnim problemima". Uvjeren sam da ćemo svi progledati nakon ovih događanja u proteklih pet šest mjeseci i shvatiti kako je BiH snažno destabilizirana pokušajima izbacivanja legitimnih predstavnika Hrvata iz vlasti u Federaciji BiH", kazao je Čović, ističući kako je to jedna strašna poruka koja dugoročno prijeti nestabilnosti u čitavoj regiji.

XI. Sabor HDZ-a BiH je u tijeku, a trenutno su akreditirana 632 izaslanika. Uz ostale, na Saboru nazoče predstavnici Katoličke crkve, kulturni, znanstveni i gospodarski predstavnici Hrvata u BiH i Hrvatske, izaslanstvo HDZ-a Hrvatske, na čelu s tajnikom Brankom Bačićem, izaslanstvo Sveučilišta u Mostaru, izaslanstva drugih stranaka u BiH i mnogi drugi.

FENA

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari