Devedesetka dovodi "nove kadrove" u ministarstva!?

Županija Zapadnohercegovačka u petak bi trebala dobiti novu Vladu. Na dnevnom redu sjednice Skupštine, među ostalima, nalazi se točka izbori i imenovanje, odnosno razmatranje i usvajanje prijedloga odluke o potvrđivanju Vlade ZHŽ-a, kao i razmatranje i usvajanje prijedloga odluke o imenovanju tajnika Skupštine ZHŽ-a.

Iako je HDZ BiH u ovoj županiji odnio uvjerljivu pobjedu na izborima te sukladno tim rezultatima ima većinu u Skupštini, zbog sporazuma koji su nakon izbora potpisali s HDZ-om 1990 o zajedničkom participiranju na svim razinama vlasti, doći će do izmjena u sadašnjem sazivu Vlade ZH županije.

Imena ministara koji će napustiti sadašnji saziv Vlade ZH županije još uvijek nisu poznata, budući da pregovori oko toga koliko će ministarstava pripasti kadru HDZ-a 1990 još uvijek traju. Prema riječima predsjednika HDZ-a 1990 Bože Ljubića, pregovore o ovom pitanju vode županijski odbori stranaka. "Vjerujem da će se predstavnici županijskih odbora uspjeti dogovoriti oko raspodjele ministarstava u ovoj županiji", kazao je Ljubić.

Dodaje kako se nada da će takva vlada raditi za dobrobit svih građana ove županije i donijeti bolju situaciju u samoj županiji. Iako su se pojavile spekulacije da bi jedno od mjesta u novoj Vladi Zapadnohercegovačke županije koje će pripasti HDZ-u 1990 trebalo biti Ministarstvo unutarnjih poslova na čelu kojeg bi bio bivši ministar Ivica Gašpar, iz Županijskog odbora HDZ-a BiH su demantirali ove navode.

Ističu kako je sigurno da niti jedno ministarstvo koje pripadne HDZ-u 1990 neće zauzeti netko od ministara koji su već bili na vlasti i koji su smijenjeni te da su te pozicije otvorene samo za nove kadrove.

Marija Medić [ Večernji list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari