Biskup Vukšić predvodio uskrsno misno slavlje u Studencima

Na blagdan Kristova Uskrsnuća misno slavlje u svetištu Presvetog srca Isusova u Studencima predvodio je novoimenovani vojni ordinarij, mons. Tomo Vukšić. Bila je ovo prva sveta misa koju je biskup Vukšić slavio u svojoj rodnoj župi od zaređenja prije dvadesetak dana.

"Vjernici ove župe od svog osnutka po sto i treći put slave blagdan Uskrsa, ali slobodno možemo reći da je ovogodišnje slavlje najsvečanije. Misno slavlje ovdje su predvodili mnogi biskupi, iz Dubrovnika, Splita, Sarajeva, Zagreba, Banjaluke, Rijeke… Uz dužno poštovanje svima njima danas smo najradosniji i najponosniji što misno slavlje predvodi sin ove župe, naš biskup Tomo", kazao je između ostalog u uvodnom pozdravu studenački župnik don Ivo Šutalo.

ljubuski.info

U prigodnoj propovijedi biskup je govorio o snazi poruke Uskrsa, kako vjernicima u Kristovo vrijeme, tako i svima nama danas. Zahvalio je na darovima, ali i svima koji su ga kroz njegov život pratili i podržavali. Ovom prigodom biskupu su župljani, uz čestitke i zahvalnost, uručili darove: biskupsku mitru, tri misnice i kalež s posvetom.Prije završnog biskupskog blagoslova župni zborovi "Vrelo života", "Plavi anđeli", pjevačka skupina "Plamen ljubavi" i mandolinski orkestar "Zlatno srce" održali su prigodni koncert u čast Uskrsa i kao dar svome biskupu.

Nakon završetka svete mise u velikoj dvorani Pastoralnog centra upriličen je svečani ručak za svećenike, časne sestre, rodbinu i uzvanike na kojem su novog biskupa pozdravili: fra Ivan Boras – humački župnik, don Damjan Raguž – dugogodišnji studenački župnik, don Ante Pavlović – ispred svećenika iz župe i don Antonio iz talijanske zajednice "Horizonti mira" u Zvirovićima.

Radio Ljubuški [ 99,4 MHz ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari