Kad je bal nek je maskenbal, Republika Srpska traži uhićenja hrvatskih časnika

Tužiteljstvo BiH moglo bi ovih dana objaviti optužnice protiv visokih časnika Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća odbrane zbog ratnih zločina počinjenih nad srpskim civilima u operacijama "Maestral" i "Južni potez" u BiH, koje su izvedene 1995. godine nakon akcije "Oluja".

Policija Republike Srpske je dostavila Tužiteljstvu BiH prijave protiv bivših visokopozicioniranih časnika Hrvatske vojske i HVO-a, a na popisu osumnjičenih su, između ostalih, generali Ante Gotovina, Rahim Ademi, Damir Krstičević, Miljenko Filipović, Ljubo Ćesić Rojs, Stanko Sopta, Zlatan Mijo Jelić, Željko Glasnović.

"Prema neslužbenim informacijama, optužnice bi mogle biti objavljene već ovih dana, a istovremeno će BiH raspisati i potjernice koje će dostaviti na svoje granične prijelaze", pišu hrvatski mediji. Također se navodi kako su svi hrvatski viši časnici, a posebno navedeni, upozoreni ne putovati u BiH, pa čak ni preko Neuma, budući da bi mogli biti uhićeni.

"Tužiteljstvo BiH, po krivičnim prijavama policije RS, provodi istragu protiv grupe bivših visokopozicioniranih časnika Hrvatske vojske i HVO-a pod radnim nazivom "Mrkonjić Grad", za zločine koji su se dogodili na tom području tijekom operacije "Maestral", ali za njima nije raspisana potjernica", rekla je glasnogovorica Tužiteljstva BiH Selma Hećimović.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari