Djelatnici komunalnog će zaštitu svojih prava tražiti sudskim putem

Neovisni sindikat Javnog komunalnog poduzeća Ljubuški odlučio je prekinuti sedmodnevni štrajk, potvrdili su u svom priopćenju za javnost.

Nakon najave štrajka od petnaest dana i štrajka, nitko od odgovornih nije pokušao stupiti u razgovor s neovisnim sindikatom o problemima zbog kojih je isti stupio u štrajk te su prinuđeni svoje pravo tražiti drugim putem, odnosno sudskim.

Pranje ruku

U priopćenju, između ostaloga, stoji i to kako je iz toga vidljivo da nikoga nije briga što se ovdje događa, odnosno što oni rade Sizifov posao, guraju kamen uz brdo, a on se stalno vraća natrag.

"I dalje se problem polugodišnje neisplate plaća i život šezdeset obitelji stavlja u drugi plan. Nikoga od odgovornih nije briga za kalvariju koju ovi zaposlenici prolaze objašnjavajući svojoj djeci zašto nemaju plaću za svoj rad. Sada svi 'peru ruke' svaljujući krivnju od Heroda prema Pilatu i natrag, što je vidljivo u radu posljednje održane sjednice Općinskog vijeća, gdje će na kraju krivnju pokušati svaliti na pometače ulica. Gospodo, nemojte zaboraviti da je Pilat prao ruke čistom vodom, dok vi perete ruke od svog vlastitog naroda i to prljavom vodom", stoji u priopćenju koje potpisuje Nedjeljko Ereš, član Predsjedništva Neovisnog sindikata uposlenika JKP Ljubuški.

Komentirajući izjavu predsjednika Općinskog vijeća Ljubuški Vice Nižića, kako je on, kao nekadašnji zastupnik u Općinskom vijeću, sukrivac za ovo stanje u JKP Ljubuški, Ereš je kazao da ako se pažljivo pregledaju zapisnici sa sjednica Općinskog vijeća Ljubuški, bit će moguće naći barem osam njegovih zahtjeva o tematskoj sjednici o komunalnoj problematici, od kojih nikada ni jedan nije usvojen.

Problemi sve veći i teži

Rješenje problema JKP Ljubuški, navodi se u priopćenju, koštat će Općinu jer ona je osnivač.

"Samo da se zna da općina nije zgrada ni brdo ni polje, već ljudi koji žive na ovom kršu, samo je pitanje do kada. Svi milijunski dugovi će pasti na stanovništvo općine, dugove će netko morati vratiti i platiti i oni će u jednom trenutku biti naplativi samo uz poskupljenje usluga, ili izravno iz općinskog proračuna. Problem JKP što bude dulje trajao, postajat će sve veći i teži. O izravnim uzrocima ovoga stanja i imenima sada neću, ali kako se budu 'ruke prale' od odgovornosti za ovakvo stanje, vjerojatno će i o tome biti riječi", navodi se u priopćenju člana Predsjedništva Neovisnog sindikata zaposlenika JKP Ljubuški.

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari