Ne priznaju Vladu, osim kada se radi o njihovim plaćama

ljubuski.info

Svih pet bivših federalnih ministra iz HDZ-a i HDZ 1990 - Vjekoslav Bevanda, Perica Jelečević, Damir Ljubić, Nevenko Herceg i Feliks Vidović - podnijeli su zahtjev Vladi Federacije BiH i premijeru Nerminu Nikšiću tražeći da sljedećih 12 mjeseci primaju ministarske plaće. I to nije sve - osim Perice Jelečevića, zatražili su da prvo iskoriste godišnje odmore iz prošle i ove godine i da im se nakon isteka počne računati tih 12 mjeseci.

Naravno, oni na to imaju zakonsko pravo, ali je zanimljivo da su to zatražili od Vlade FBiH koju nijedan od njih niti njihove stranke - HDZ i HDZ 1990 - ne priznaju i koju drže nelegalnom.

Inače, pravo primanja plaće unutar godinu dana nakon isteka mandata imaju zastupnici i ministri koji se nisu mogli vratiti na ranije radno mjesto ili oni koji sebi nisu našli novi posao!

Tako će Bevnda, Jelečević, Vidović, Ljubić i Herceg sljedećih godinu dana primati mjesečno u prosjeku oko 3.000 maraka, a račun će plaćati poreski obveznici iz Federacije BiH, koji će pored novih morati hraniti i stare ministre.

Krišto nije iselila, Herceg traži ostati u službenom stanu

Kako saznajemo, Borjana Krišto još nije iselila iz službenog stana u Sarajevu koji je koristila dok je bila na funkciji predsjednice Federacije a ministar Nevenko Herceg je, navodno jučer Vladi FBiH podnio zahtjev da do daljnjeg ostane u službenom stanu.

Bivši federalni ministri Bevanda, Jelečević, Herceg, Ljubić i Vidović vratili su službene automobile, ali iz službenih stanova nisu još iselili.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari