Turnir okupio 350 natjecatelja iz BiH, Hrvatske i Crne Gore

Oko 350 natjecatelja iz trideset klubova iz BiH, Hrvatske i Crne Gore okupilo se u subotu u gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom.

Povod okupljanja bio je 5. međunarodni karate turnir "Ljubuški kup", koji je i ove godine, na zadovoljstvo svih, uspješno organizirao Karate klub Ljubuški.

Pretrpan raspored

Voditelj i trener KK Ljubuški Ivan Anić kazao je kako bi odziv natjecatelja vjerojatno bio još i veći da kalendar natjecanja u ovom razdoblju nije pretrpan.

"Ove godine malo smo podbacili s brojem natjecatelja iz toga razloga što se istovremeno u Hrvatskoj odvijalo prvenstvo u katama, gdje su obvezni nastupiti svi klubovi iz Hrvatske. Isto tako, u Srbiji je održan turnir "Zlatni pojas Čačka", s bogatim novčanim nagradnim fondom, što također privuče velik broj klubova. Ali ipak, zadovoljni smo što je sve proteklo prema planu", kazao je Anić, dodajući kako su ponovno najveću podršku oko organiziranja imali od roditelja i djece. Veliku zahvalu iskazao je i Nikici Šiljegu, direktoru gradske sportske dvorane, koji im je kao i svaki put velikodušno izišao u susret oko osiguravanja mjesta natjecanja.

25 sudaca

Natjecateljski dio koji je započeo natjecanjem u katama tekao je, prema najavljenom planu, tako da je u najavljeno vrijeme održano i natjecanje u borbama za djecu kao i natjecanje u borbama za juniore, seniore i kadete. Natjecanje se odvijalo na četiri borilišta, a da sve prođe prema pravilima, brinulo se 25 sudaca, kako lokalnih, tako i onih europskih te svjetskih.

"Ono što me posebno iznenadilo i obradovalo je velik broj posjetitelja koji su došli i pratili ovaj turnir, a nisu vezani za ovaj sport. To je ono što sam primijetio i što mi je, ponavljam, bilo jako drago za vidjeti", kazao je Anić, dodajući kako su i klubovi koji su nastupili na turniru također zadovoljni s organizacijom. Zadovoljni su i oni klubovi kojima je ovo bio prvi put da sudjeluju na kupu, a među njima su klubovi iz Crne Gore i Dubrovnika. Među najbrojnijim osvajačima medalja i priznanja su KK Hercegovina Zagreb, KK Neretva Mostar, KK EMPI Prozor-Rama te KK Široki Široki Brijeg.

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari