Lagumdžija: Srušit ćemo sanaderizirane vođe!

Srušit ćemo sanaderizirane vođe, poručio je predsjednik SDP-a, Zlatko Lagumdžija gostujući sinoć u Dnevniku 3 Hrvatske televizije govoreći o trenutnoj situaciji u Federaciji BiH i djelovanju predsjednika dvaju HDZ-ova. Na pitanje je li on, zajedno s potpisnicaima platforme, izvršio državni udar te napravio bošnjačku samoupravu, rekao je kako su upravo udar izveli oni koji ga za to optužuju.

"Nije neustavno djelovanje stranaka okupljenih oko platforme, nego djelovanje HDZ-a, rekao je Lagumdžija. Konstatirao je kako nema riječi o bošnjačkoj samoupravi jer je na njezinu čelu general HVO-a, nazvavši u jednom trenutku, novoizabranog predsjednika Federacije, umjesto Živkom, Antom Budimirom.

Ponovio je kako Bosna i Hercegovina nije zbir tri etnička plemena te kako će poštivati odluku Ustavnoga suda, koji će reći zadnju riječ oko uspostave nove vlasti u Federaciji BiH.

A vlast se već počela preuzimati. Tako su danas u Mostaru preuzata federalna ministarstva kojima je sjedište u gradu na Neretvi. U priopćenju nove vlade napisano je kako nije bili incidenata prilikom preuzimanja. Preuzeta ministarstva nisu bila 'hdz-ovska', dok je u Sarajevu bilo drugačije.

Po nekima bivši, po nekima aktualni ministar financija Vjekoslav Bevanda, dok je bio na poslu u Banja Luci, ostao je bez ureda u Sarajevu. Bevanda je ostao i bez zaštite federalne policije, baš kao i Borjana Krišto koja je priopćenjem upozorila medije da je ona još uvijek predsjednica Federacije BiH, a ne Živko Budimir.

Zapisnik sa sjednice Doma naroda, kojeg je zatražilo Središnje izborno povjerenstvo BiH, bit će predano izravno Ustavnom sudu Federacije, koji će reći je li bilo riječi o neustavnom preuzimanju vlasti.

S druge strane, čelnici dvaju HDZ-ova najavili su kako će djelovati po "židovskom modelu"

bitrno.ba

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari