Karnevalska Republika Herceg Bosna

Točno u podne karnevalskom povorkom kroz središte grada jučer je započeo 13. ljubuški karneval, a sve je počelo u Prologu, od kuda je kolona maškara krenula "povijesnom testom Via asfaltina" Prolog - Crveni Grm – Vašarovići – Grab – Vitina - Ljubuški.

Brojni sudionici povorke

Nakon povorke kroz grad, program je nastavljen na Centru malih sportova gdje su se predstavile sve karnevalske skupine, a potom je uslijedio bogat program. Kao i svake godine do sada nastupile su mažoretkinje iz Čapljine, a drugu godinu za redom gosti Ljubuškog karnevala su članovi Limene glazbe iz Komina.

Na početku zabavnoga programa predstavljeni su sudionici povorke, a u njoj su pored spomenutih sudjelovala i djeca iz Gradskog vrtića Ljubuški te dječjih vrtića "Petar Pan", "Leptirić" i "Sveti Jure". Kao i svake godine tu su bili i učenici osnovnih škola s područja općine, tako su bila djeca iz osnovnih škola Ivane Brlić Mažuranić, Marka Marulića i Tina Ujevića te srednjih škola, Gimnazije i Srednje strukovne škole. Mnogobrojnoj publici predstavili su se i članovi karnevalskog društva "Prolog" i njihovi gosti. Po prvi put na karneval je došla i karnevalska skupina iz Vitine.

Nakon povorke i predstavljanja sudionika, na red je došlo predavanje ključeva grada od načelnika općine Nevenka Barbarića meštru od karnevala, čime je počelo njegovo vladanje ovim gradom. Prilikom predavanja ključeva grada meštru od karnevala, načelnik općine Nevenko Barbarić poželio je uspješno vladanje, a svima ostalima dobru zabavu. Nakon primanja ključeva u ruke, meštar je proglasio Karnevalsku Republiku Herceg Bosnu.

Čitanje optužnice

Već tradicionalno, načelnik općine i predsjednik općinskog vijeća od organizatora karnevalske svečanosti dobili su poklone. Tako je načelniku Nevenku Barbariću uručen multifunkcionalni, višenamjenski eko ured imena "Caffe bar-kuća putujuća", budući da se u zadnje vrijeme ne zna gdje je načelnikov ured, u zgradi općine ili u lokalnim restoranima. Predsjedniku općinskog vijeća Vici Nižiću uručen je para-poklon, sastavljen od dva invalidna dijela, klaunova perika kao para meštru od para karnevala i noga. Voditelji programa pročitali su točke optužnice Marku Karnevalu, a isti je optužen za pet nedjela i to za, kopanje hrvatskog kanala u izrovanoj zemlji, rad ilegalnih transfera: Prosinečki u Crvenu zvezdu, a Sanader u Red bull Salzburg, spravljanje dijetnog bureka za mašala Dinu, međureligijsko vinčanje adezeja i total devedesetke te organiziranje momačke večeri kapelanu iz Studenaca.

Po svim točkama optužnice Marko je proglašen krivim te je sinoć spaljen u Prologu, nakon čega je uslijedio najluđi bal pod maskama.

Gost ovogodišnjeg 13. ljubuškog karnevala bio je Milan Pavlović – Dino.

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari