HKUD Herceg Stjepan Ljubuški na 44. Šokačkom sijelu

HKUD Herceg Stjepan Ljubuški otputovalo je za Županju gdje će sudjelovati na čuvenoj folklornoj manifestaciji - 44. Šokačkom sijelu. Ljubušacima je ovo peti put da su gosti Sijela, a poznanstva i prijateljstva sklopljena na ovoj velikoj pozornici narodnog stvaralaštva i kulturne baštine, bila su temeljem svekolikog povezivanja Županje i Ljubuškog, što je na kraju rezultiralo i bratimljenjem ova dva grada.

Već u petak, naši će folkloraši biti dijelom jedne od najatraktivnijih priredbi - "Šokački cvit", kada će se izabrati najljepša djevojka - Šokica u narodnoj nošnji. U subotu Ljubušake očekuje nastup na Večeri folklora. Dio HKUD-a Herceg Stjepan u nedjelju sudjeluje i na tradicionalnoj Pokladnoj povorci koja je, složit će se mnogi, najveselija i najzanimljivija priredba u programu Sijela, dok će drugi dio našeg društva na izložbenom gastro štandu predstavljati delicije ljubuškog kraja i Hercegovine.

Iz HKUD Herceg Stjepan posebno se zahvaljuju načelniku općine Ljubuški gosp. Nevenku Barbariću i Ministarstvu financija ZHŽ te donatorima čiji će proizvodi biti na ljubuškom izložbenom gastro štandu, a to su: EROVIN d.o.o., pršutana Bura, pršutana Herceg, vinarija obitelji Radić Radišići, vinarija Begić Prolog, Karliko Ljubuški, pršutoreznica Hugo Ljubuški i svadbeni restoran Ohio Humac.

Radio Ljubuški [ 99,4 MHz ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari