Rasvijetljena provala u obiteljsku kuću

Istražitelji PU Ljubuški rasvijetlili su kazneno djelo teške krađe, počinjeno u prošlu nedjelju u jutarnjim satima. Navedenog dana nepoznati počinitelji provalili su obiteljsku kuću u mjestu Hrašljani te su iz iste otuđili TV Plazmu marke Samsung, mobitel marke Nokia i 400 KM.

Policijski službenici izvršili su očevid te su poduzeli i brojne druge mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja počinjenog kaznenog djela.

Operativnim radom istražitelji su došli do saznanja o mogućim počiniteljima.

U prošli četvrtak na području Ljubuškog slobode je lišen S. Š. (30) iz Brčkog a u petak su, temeljem našeg zahtjeva, policijski službenici PU Mostar slobode lišili E. Dž. (31) i D. O. (24), oba s prebivalištem u Mostaru.

Nad navedenim osoba provedena je kriminalistička obrada kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da su u obiteljsku kuću u Hrašljanima provalili E. Dž. (31) i S. Š. (30) koji su otuđili navedene predmete te ih predali D. O. (24) koji je iste preuzeo navodno na ime duga, premda je znao da isti potječu iz krađe.

Otuđeni televizor D. O. (24) prodao je jednoj osobi iz Živinica, isti je pronađen te ćemo ga vratiti vlasniku dok se za otuđenim mobitelom traga.

PU Ljubuški u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv E. Dž. (31) i S. Š. (30) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe iz čl. 287. KZ-a FBiH, te protiv D. O. (24) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prikrivanje iz čl. 300. KZ-a FBiH.

MUP ŽZH

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari