Održana izložba slika pod nazivom "Imaginarni san o ljepoti i idealu"

Sinoć je u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom povodom Dana općine Ljubuški održana izložba slika pod nazivom "Imaginarni san o ljepoti i idealu". Radi se o izložbi 25 polaznika škole slikanja "Art galerija, koji su uspješno svladali programe stupnjeva koje su pohađali.

Prvi stupanj je radio portrete po programu u više tehnika, drugi stupanj je radio portrete u uljanoj tehnici, dok je treći stupanj radio po vlastitom izboru motiva i tehnike uz stručno praćenje voditelja tečaja.

Polaznicima nije od presudnog značaja ni tehnika ni područje rada. Oni spajaju ljude koji sanjaju o tome kako postoji ideal i imaginarna ljepota, koja se nalazi s drugu stranu ove šture stvarnosti i o tome nas putem umjetničkog izričaja s vremena na vrijeme izvještavaju - stoji u predgovoru izložbe koji je napisao akademski kipar Željko Marić.

O postavu izložbi je osim Željka Marića govorio i Ivan Herceg, vlasnik "Art Galerije Herceg", a pozdravne riječi uputio je i načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić, koji je izložbu proglasio otvorenom.

U sklopu izložbe svoje radove izložili su Ivana Pavlović, Matea Herceg, Katarina Džajo, Vedrana Sušac, Simona Barišić, Mladen Hrstić, Marija Matijašević, Anita Vištica, Nikolina Jakiša, Iva Vegar, Manuela Kolak, Blaženka Raspudić, Valerija Primorac, Josipa Lauc, Martina Kraljević, Darija Dugandžić, Ana Majić, Mirela Soldo, Sanela Miličević, Rosanda Jurić, Branka Gašpar, Ana Mucić, Lara Jurešić, Marta Majić i Josipa Rašić.

Zdravko Jakiša [ ljportal.com ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari