Majorizacija Hrvata uz piće po promotivnim cijenama

Hrvati su sami sebi krivi zbog neravnopravnog položaja u kojem se nalaze u odnosu na ostala dva konstitutivna naroda u BiH i jedino sami sebi mogu pomoći, a da bi to učinili moraju se ujediniti, zaključeno je na sinoćnjoj javnoj koja je održana u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru pod nazivom "Stop majorizaciji nad Hrvatima u BiH".

Govoreći o aktualnoj političkoj situaciji, predsjednik Hrvatskog studentskog politološkog foruma Ivan Kraljević istaknuo je važnost poštivanja izborne volje hrvatskog naroda prilikom formiranja svih razina vlasti.

"Svjesni smo kako naše stranke nisu savršene, ali izborna volja građana se mora poštivati, pa makar ona bila naopaka", naglasio je Kraljević.

Profesor na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru Božo Žepić smatra kako je temelj majorizaciji hrvatskog naroda postavljen potpisivanjem Washingtonskog sporazuma, koji su, kako je naglasio, "potpisali nelegitimni predstavnici Hrvata".

"To je bio mamac za Hrvate da stvar prođe bez otpora, što se i dogodilo. Kad vas stranci natjeraju da nešto potpišete, poslije vam samo kažu: 'Potpisali ste, sada to provedite", ustvrdio je Žepić.

Urednik časopisa Status Ivan Vukoja izložio je nekoliko ključnih elemenata kroz koje se majorizacija nad Hrvatima u BiH očituje. Kao ključni element naveo je izbor SDP-ovog kandidata Željka Komšića za predstavnika hrvatskog naroda u Predsjedništvu BiH, za kojeg smatra Vukoja, da je izabran nelegitimno, nezakonito i protuustavno.

Pokušaj formiranja vlasti, na svim višim razinama, bez prisutnosti HDZ-a BiH i HDZ-a 1990, legitimnih predstavnika Hrvata, naveo je kao još jedan ključni element u diskriminaciji i majorizaciji hrvatskog naroda.

Mate Franjičević iz HDZ-a BiH istaknuo je kako je Daytonski sporazum trebao biti samo privremeno rješenje za BiH te da s "Daytonskom BiH" mogu biti zadovoljni samo Bošnjaci i Srbi.

Zamjenik predsjednika HDZ-a 1990 Martin Raguž kazao je kako dolaze povijesni trenuci, jer se prvi put nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma internacionaliziralo hrvatsko pitanje.

Sinoćnja tribina održana je u organizaciji Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF), Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru te Hrvatskog intelektualnog zbora (HIZ), priopćeno je iz HSPF-a.

Inače, ako je suditi po Facebooku i najavi događanja, u jednom mostarskom klubu sinoć je organiziran party gdje je majorizirana hrvatska mladež u ime ugroženosti svojeg naroda zalijevala svaki potpis pićima po promotivnim cijenama.

bitno.ba

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari