Prenj 5, policijska akcija i na području Ljubuškog

Nastavljajući aktivnosti na otkrivanju kaznenih djela organizirani kriminalitet i neovlašteni promet opojnih droga, policijski službenici SIPA-e jučer su, s u suradnji sa drugim policijskim agencijama, uhitili osam osoba i pretresli osam lokacija.

U akciji SIPA-e, Granične policije BiH, MUP-a HNŽ, MUP-a ZHŽ i MUP-a HBŽ uhićene su osobe inicijala A.Š. (1983), I.Č. (1978), T.T. (1974), R.H. (1986), D.V. (1983), A.S. (1972), J.P. (1979), te M.P. (1989).

Pretragama objekata koje su u vlasništvu uhićenih osoba ili koje su isti koristili na lokalitetu Livna (4 lokacije), Međugorja (2 lokacije), Mostara (1 lokacija) i Ljubuškog (1 lokacija) pronađene su i privremeno oduzete, između ostalog, dvije puške, dva pištolja, streljivo različitog kalibra, 23 mobilna telefona, 35 SIM kartica, jedan računar, novčanica u apoenu od 50 KM-a za koju postoji sumnja da se radi o krivotvorini, bejzbol palica i drugi predmeti.

Uhićene osobe će, uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu iz članka 250. KZ BiH (Organizirani kriminal) a u vezi sa kaznenim djelom iz članka 195. Neovlašteni promet opojnim drogama, nakon izvršene krim-tehničke obrade, biti predate Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje.

Izvedena akcija kodnog naziva Prenj 5 nastavak je aktivnosti koje su započele u svibnju 2010. godine pod nazivom Prenj, a potom i Prenj 2, Prenj 3, i Prenj 4, a tijekom kojih su slobode lišene ukupno 43 osobe, protiv kojih su nadležnom Tužiteljstvu podnijeta Izvješća o počinjenim kaznenim djelima.

FENA

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari