Smanjena kazna pljačkašima

Marku Biliću i Žarku Tolušiću, razbojnicima koji su krajem siječnja opljačkali Ranka Hrstića u Ljubuškom i oteli mu 170.000 maraka, smanjene su kazne zatvora na dvije godine i osam mjeseci, odnosno dvije godine zatvora.

Odlučilo je tako vijeće Vrhovnog suda Federacije kojim je predsjedavao sudac dr. Tadija Bubalović. Vijeće suda uvažilo je žalbe osuđenih i njihovih branitelja odvjetnice Nade Dalipagić, koja je zastupala obranu Tolušića, te odvjetnika Borislava Čuljka, koji je zastupao osuđenog Bilića. Iz Vrhovnog suda Federacije doznaje se kako je Biliću nakon vijećanja izrečena jedinstvena kazna u trajanju od dvije godine i osam mjeseci za kazneno djelo razbojstva i nedopuštenog držanja oružja, dok je Tolušić osuđen zbog kaznenog djela razbojstva.

Njih dvojica su na Županijskom sudu u Širokom Brijegu 10. lipnja ove godine osuđeni na veće kazne zatvora. Žarko Tolušić osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci zatvora, dok je Marko Bilić bio osuđen na tri godine i dva mjeseca zatvora. Treći razbojnik Dragan Gavran nakon počinjenog kaznenog djela napustio je teritorij naše zemlje i otišao u Hrvatsku. Za njim je raspisana tjeralica i određen pritvor te se nakon uhićenja očekuje sudski proces i protiv njega.

Podsjetimo, Ljubušaci Dragan Gavran (22), Žarko Tolušić (22) i Marko Bilić (20) su 28. siječnja oko 20 sati opljačkali Hrstića, znajući da kod sebe ima poveću svotu novca. U napadu su koristili dvije automatske puške i sprej suzavac kojim je Hrstić onesposobljen, a nakon čega mu je sa stražnjeg sjedala Mercedesa otuđena torba sa 170.000 maraka.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari